DODIK PISAO PREDSEDAVAJUĆEM SEDNICE UN: Srbe i Republiku Srpski predstavlja Aleksandar Vučić, a ne Sven Alkaj!
Foto: screenshot Tanjug

Nije postignuta saglasnost

DODIK PISAO PREDSEDAVAJUĆEM SEDNICE UN: Srbe i Republiku Srpski predstavlja Aleksandar Vučić, a ne Sven Alkaj!

Bosna i Hercegovina -

Milorad Dodik Predsedavajući predsedništva Bosne i Hercegovine iz redova srpskog naroda večeras je uoči sednice Saveta bezbednosti UN na temu rada Mehanizma za međunarodne krivične sudove Ujedinjenih nacija poslao je pismo predsedavajućem sednice Saveta bezbednosti UN, kojom predsedava predstavnik Estonije koja je u ovom mesecu zemlja koja predsedava SB UN da nije postignuta saglasnost na predsedništvu BiH u vezi sa sadrzajem istupanja stalnog predstavnika BiH u UN ambasadora Svena Alkaja i da će interese srpskog naroda i Republike Srpske u Njujorku zastupati predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pismo Milorada Dodika objavljujemo u celosti:

Vaša ekselencijo,

Obaveštavam vas, u svojstvu predsedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine, da je autoritet stalnog predstavnika Bosne i Hercegovine pri UN-u podložno određenim ograničenjima, predviđenim unutrašnjim pravom Bosne i Hercegovine u pogledu nadležnosti njenog stalnog predstavnika pri UN.

Stoga, određeno ograničenje sprečava trenutnog ambasadora i stalnog predstavnika Bosne i Hercegovine Ujedinjenim nacijama u Njujorku, gospodina Sven Alkalaj, da se obratiu ime Bosne i Hercegovine na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija pod nazivom „Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove“, koji će se održati 8. juna 2021.

U tom smislu, molim vašu ekscelenciju da zauzme svoj autoritet i spreči da ambasador Alkaj održi govor U nadi da ćete ozbiljno shvatiti nezavidnu situaciju koja je uzrok ovog pisma koristim priliku da ponovim, Vaša Ekselencijo, uveravanja da će te uzeti u razmatranje moju zabrinutost.

Milorad Dodik

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track