Najnovije vesti

NEDELJKO ČUBRILOVIĆ: Republika Srpska je jedinstvena, a Inckova odluka je pogrešna
Foto: RTRS

Posebna sednica parlamenta

NEDELJKO ČUBRILOVIĆ: Republika Srpska je jedinstvena, a Inckova odluka je pogrešna

Bosna i Hercegovina

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je Republika Srpska jedinstvena i da se nakon današnje posebne sednice Parlamenta odluka odlazećeg visokog predstavnika Valentina Incka o zabrani negiranja genocida neće moći da primenjuje u RS.

Čubrilović je rekao da je Narodna skupština po hitnom postupku usvojila Zakon o dopuni Krivičnog zakonika Republike Srpske i Zakon o neprimenjivanju odluke visokog predstavnika, kao i da ovim neće biti moguća primena nametnute Inckove odluke.

On je istakao da su oba zakona, u skladu sa dogovorom lidera svih političkih partija iz Republike Srpske, usvojena glasovima svih prisutnih poslanika SNSD, SDS, PDP, DEMOS, SP, DNS, US, SPS, NPS i poslaničke grupe NDP, prenela je RTRS.

Republika Srpska je jedinstvena u ovome - rekao je Čubrilović.

On je dodao da je odluka odlazećeg visokog predstavnika bila pogrešna, nepotrebna, kao i da je iskomplikovala situaciju u BiH.

"Incko je trebalo da pokaže da nije instrument bošnjačke politike i njihova zlatna ribica za ispunjavanje želja. Ovom odlukom je gurnuo BiH u najveću krizu nakon rata", rekao je Čubrilović.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja