PENZIONERI U BIH NE ĆUTE VIŠE! Tuzlom se orilo: Dole Vlada! Dole Fadil Novalić! VIDEO
Foto: Avaz.ba

pobuna

PENZIONERI U BIH NE ĆUTE VIŠE! Tuzlom se orilo: Dole Vlada! Dole Fadil Novalić! VIDEO

Bosna i Hercegovina -

Tokom protestne šetnje od Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona do Trga slobode u Tuzli, više od stotinu penzionera izrazilo je nezadovoljstvo svojim mesečnim primanjima, što je za njih obična beda.

Skup je organizovala Stranka penzionera / penzionera BiH, a na Trgu slobode predsjednik Vehid Jahić obratio se penzionerima i drugim građanima koji su došli da ih podrže.

Njegov govor je u nekoliko navrata prekinut povicima: „Dolje vlada“ i „Dolje Fadil Novalić“.

"Borit ćemo se protiv siromaštva, poniženja, eksploatacije, manipulacije ... i drugih lidera koji čine vladu. Okupili smo se da započnemo borbu. Većina penzionera potroši svoje penzije za dva ili tri dana. Dok ne otplate dugove, imamo nema više novca. Tražimo da prosječna penzija bude 52 odsto prosječne plate ”, - rekao je Vehid Jahić.

On kaže da su sadašnje prosečne penzije najniže u Evropi.

- Reći će da nemaju novca. Steam ima, ali se troši nepravedno. Zamislite zemlju u kojoj čovjek sa fakultetskom diplomom ima penziju od 479 KM za 40 godina rada. To nije ni socijalna pomoć. Zato tražimo promene u vlasti. Koliko ćemo se još plašiti političkog smeća koje dovodi do propasti ove zemlje. Probleme možemo rešavati samo u parlamentu, mi nismo za revoluciju. Borićemo se i nastojaćemo da aktiviramo sve gradove u BiH kako bi se penzioneri mogli boriti - rekao je Jahić.

Kurir.rs/Avaz

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track