KAKO TRUDNICA RADI SKLEKOVE U 8. MESECU TRUDNOĆE? Porodila se mesec dana posle testa za prijem u Graničnu policiju BiH! VIDEO
Foto: Youtube prtscr / O Kanal

bruka

KAKO TRUDNICA RADI SKLEKOVE U 8. MESECU TRUDNOĆE? Porodila se mesec dana posle testa za prijem u Graničnu policiju BiH! VIDEO

Bosna i Hercegovina -

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i dalje su oduzimali dokumenta u sjedištu Granične policije BiH u okviru slučaja "Konak", u vezi sa nezakonitostima pri zapošljavanju 150 kadeta.

Iako je prošle sedmice savetnik direktora GP BiH Svevlad Hofman podneo zahtev za poništavanje javnog konkursa - to se nije dogodilo, iako se čak sastao sa Stručnim odborom, kojem je prisustvovao i direktor GP BiH Zoran Galić, zamjenik direktora i pomoćnik za organizaciju i operacije, čelnici centralnog odeljenja, savetnici direktora i šefovi terenskih ureda Granične policije BiH.

Zakonski rok za poništavanje konkursa ističe sutra, a Granična policija moraće da odgovori na Hofmanov zahtev, negativno ili pozitivno, u propisanom roku. Nepoštovanje ovog zahtjeva, koji je dostavljen i pomoćniku direktora Draganu Kuliću, povećao bi sumnju u umešanost samog vrha Granične policije BiH u nezakonito zapošljavanje i korupciju.

Iz izvora bliskih istrazi saznajemo još jedan nevjerovatan detalj takmičenja koji kaže da je među 150 kadeta primljenih u GP BiH bila i trudnica u sedmom ili osmom mesecu trudnoće.

Gotovo je neverovatno da je ženi u tako visokoj fazi trudnoće bilo dozvoljeno da se izloži teškim fizičkim naporima koji su uključivali Kuperov test fizičke izdržljivosti, plivanje leptira, skokove u dalj, trčanje na 3.000 metara, trbušnjake, sklekove, čučnjeve i slično.

Kandidatkinja se porodila pre nekoliko dana, a testovi fizičke snage održani su pre oko mesec i po dana.

Kako saznajemo, Granična policija BiH suspendovala je Rejhana Rakovića, višestruko nagrađivanog službenika GP BiH koji je, prema nezvaničnim informacijama, tokom konkursa za zapošljavanje radnika u ovoj policiji pronađen blizu 100.000 KM osumnjičenih za koruptivne radnje i aktivnosti agencija.

Državni sud je Rakoviću, kao i Ensaru Saličinoviću i Kenitu Čakiću, odredio jednomjesečni pritvor.

Pripadnici SIPA -e zaplenili su i snimke sa nadzornih kamera u direkciji GP BiH, a navodno postoje i snimci sa terena na kojima su istražitelji snimili primopredaju novca između osumnjičenih i kandidata.

Osumnjičeni su pod istragom za krivična dela zloupotreba položaja ili ovlaštenja, primanje poklona i drugih oblika koristi i nezakonito posredovanje, a koji se odnose na koruptivno ponašanje i aktivnosti tokom konkursa za prijem zaposlenih u Graničnu policiju BiH.

Posebno se terete da su tokom 2020. i 2021. godine tražili i primili određenu svotu novca, kako bi osigurali zaposlenje u Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine. Za prijem kadeta zatraženo je između 15 i 20 hiljada KM.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track