NOĆ U SARAJEVU PROTEKLA MIRNO Bez značajnih intervencija, reke su u svojim koritima, GSS Sarajevo dostavljala građanima hranu
Foto: ELVIS BARUKCIC / AFP / Profimedia

KIŠA PADALA celu noć

NOĆ U SARAJEVU PROTEKLA MIRNO Bez značajnih intervencija, reke su u svojim koritima, GSS Sarajevo dostavljala građanima hranu

Bosna i Hercegovina -

Usprkos obilnoj kiši koja je sinoć neprekidno padala, protekla noć u Sarajevu protekla je mirno i bez značajnijih intervencija.

Ovu informaciju potvrdili su za Klix.ba iz Operativnog centra Civilne zaštite Kantona Sarajevo rekavši da su sve reke na području KS u svojim koritima.

Što se tiče proteklog dana, gledano po opštinama, služba Civilne zaštite imala je veliki broj intervencija. Na području opštine Ilidža je bilo najteže stanje, poplavljeno je 80 objekata, a 100 osoba je evakuisano, rekli su iz Operativnog centra Civilne zaštite Kantona Sarajevo.

0641762494, Sarajevo, poplave
foto: ELVIS BARUKCIC / AFP / Profimedia

Što se tiče ostalih opština, poplave su zabeležene i na području opštine Novi Grad, gde je voda takođe prodrla u veliki broj objekata.

-Nemamo tačan podatak o broju poplavljenih objekata na području ove opštine, ali radi se o većem broju stambenih i poslovnih objekata, među kojima su sve kompanije. Takođe, na području ove opštine izvršeno je 80 evakuacija", dodaju iz Civilne zaštite KS.

0641761637, poplave, Sarajevo
foto: ELVIS BARUKCIC / AFP / Profimedia

Naglasili su da je poplava bilo i na području Opštine Trnovo, gde je zabeleženo 20 poplavljenih objekata, a evakuacije stanovništva nije bilo.

Spasioci i tokom dostavljali građanima hranu i potrepštine

Ekipe Civilne zaštite Novi Grad i GSS Novi Grad Sarajevo tokom noći su bile na terenu u poplavljenim područjima.

Ekipe su evakuisale sugrađane u naseljima uz reku Bosnu koja se izlila iz korita na području ove opšine, tačnije u naseljima Dobroševići, Reljevo, Rajlovac i Rajlovačko polje.

Osim spasavanje građana, mnogima su dostavljali hranu i vodu. Naime, mnogi građani su se popeli na spratove svojih kuća gde su praktično bili zarobljeni, a nisu imali dovoljno namirnica.

Među njima je veliki broj starijih građana. Spasioci su im pakete dostavljali u čamcima.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track