AKCIJA TRANSPORTER Uhapšen bivši savetnik nekadašnjeg ministra bezbednosti BiH Dragana Mektića!
Foto: Printscreen Youtube

Pretreseno više objekata

AKCIJA TRANSPORTER Uhapšen bivši savetnik nekadašnjeg ministra bezbednosti BiH Dragana Mektića!

Bosna i Hercegovina -

U akciji "Transporter" koja se od jutarnjih sati sprovodi na više lokacija u BiH uhapšen je Bojan Cvijetić savetnik nekadašnjeg ministra bezbednosti BiH Dragana Mektića, rekao je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske (RS) Dragan Lukač.

U ovkiru akcije vrše se pretresi objekata, stanova i automobila u vlasništvu Cvijetića koji je jedan devetero uhapšenih.

Medju uhapšenima je i jedan inspektor MUP-a RS koji je ranije suspendovan.

"Intenzivno radimo na otkrivanju onih koji se bave organizovanim kriminalitetom, nalazili se oni u redovima MUP-a RS ili bilo kojih drugih organizacija, kriminalnih struktura”, rekao je Lukač, prenosi RTRS.Pozivajući se na Srpskainfo, N1 BiH prenosi da je reč o Mladenu Milovanoviću koji je uhapšen i ranije zbog pomaganja pripadniku škaljarskog klana Milošu Božoviću.

Medju uhapšenima su i drugi biznismeni čiji objekti se takodje meta pretresa u RS, Kantonu Sarajevo i Tuzlanskom kantonu.

Ranije je načelnica Odeljenja za odnose s javnošću MUP-a RS Mirna Miljanović potvrdila da su u toku pretresi na više od 20 lokacija u BiH.

"Osobama se stavlja na teret da su počinile krivično delo organizovanog kriminala u vezi s neovlašćenom proizvodnjom i prometom opojnih droga", istakla je Miljanović i dodala da je u toku potraga za još jednom osobom na području Banjaluke.

Akcija "Transporter" se sprovodi po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track