DODIK: Ne želimo nikakvu drugu BiH izvan one koja je predviđena dejtonskim Ustavom
Foto: Youtube prtscr / RTRS

rs će doneti zakone

DODIK: Ne želimo nikakvu drugu BiH izvan one koja je predviđena dejtonskim Ustavom

Bosna i Hercegovina -

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik najavio je u da će Republika Srpska doneti zakone koji će potvrditi da je RS vlasnik imovine na svojoj teritoriji, kao i da će uskoro "reuspostavljeni" Visoki sudski i tužilački savet RS imenovati sudije i tužioce u RS.

Otimanja naših nadležnosti su događaji iz prošlosti koje smo jako teško "gutali", rekao je Dodik i dodao da je "došlo vreme da kažemo - gospodo, hoćemo Ustav".

-Ustav (BiH) ne navodi da je BiH nadležna za odbranu, fiskalni sistem, pravosuđe - sve smo evidentirali i krenuli u posao čiji cilj može da se iskaže lako razumljivom porukom da mi ne želimo nikakvu drugu BiH izvan one koja je predviđena dejtonskim Ustavom, poručio je Dodik u intrevjuu ''Politici''.

-Uvažavam Bošnjake kao narod, ali šta političko Sarajevo misli - da nam uzmu zemljište, šume, vode? I onda se pojave oni i stranci sa licemernom pretnjom da nećemo imati investicije zbog aktivnosti koje vodimo, a kojima u suštini branimo naš razvoj, rekao je Dodik.

Naveo je da su "oni zaustavili (projekat hidrocentrale) Buk Bijela od 500 miliona evra, osporavaju aerodrom u Trebinju, gasovod i zapitao se "zašto da živimo sa takvima".

-Možda bi najbolje rešenje bio deangažman Amerike ovde. Sve bi rešili mirno, za 24 časa, ocenio je Dodik.

Kurir.rs/Fonet

Bonus video:

01:38

DODIK: SPREMAN SAM DA SE ŽRTVUJEM ZA REPUBLIKU SRPSKU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track