VAZDUHOPLOVNI MARŠAL STJUART PIČ POSLE POSETE SARAJEVU: Velika Britanija želi bezbedan Zapadni Balkan!
Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Sasatao se sa političarima u BIH

VAZDUHOPLOVNI MARŠAL STJUART PIČ POSLE POSETE SARAJEVU: Velika Britanija želi bezbedan Zapadni Balkan!

Bosna i Hercegovina -

Specijalni britanski izaslanik za Zapadni Balkan Stjuart Pič izjavio je da vlada njegove zemlje želi bezbedan Zapadni Balkan "s jakim, demokratskim institucijama i snažnom vladavinom prava".

"Britanski premijer Boris Džonson tražio je da preuzmem ovu poziciju kako bi podržao napore Ujedinjenog Kraljevstva širom regiona. Vlada Velike Britanije želi bezbedan Zapadni Balkan s jakim, demokratskim institucijama i snažnom vladavinom prava", kazao je Pič u svojoj poruci gradjanima BiH.

On je naveo da je "sjajno ponovo biti u Sarajevu", ističući da će spojiti "lično iskustvo s najboljim iskustvima britanske diplomatije, bezbednosti i trgovinskih odnosa, kako bi pružio podršku političkim rešenjima i promociji evroatlantskih integracija".

"Tokom posete BiH sastajem se s visokorangiranim političarima, agencijama za sprovodjenje zakona, parlamentarcima i veoma bitno, mladim akterima u civilnom društvu koji rade na promociji mira i pomirenja", istakao je Pič.

Dodao je da se raduje bliskoj saradnji sa svim partnerima, uključujući i Visokog predstavnika Kristijana Šmita i britanske medjunarodne saveznike u pružanju podrške onima koji su posvećeni postizanju napretka u BiH.

"Ja već dugo radim u javnoj službi, na poslednjem poslu sam bio visoki oficir u NATO-u, a pre toga na važnim pozicijama u vojsci Velike Britanije, izmedju ostalog i komandant Generalštaba oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva", naveo je Pič.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track