OTKRIVENO KO JE PISAO PRETEĆE GRAFITE KATOLIČKOJ PORODICI: Saslušan u policiji, pa kod tužioca, a onda pravac psihijatrija
Foto: Eleni Mavrandoni / Alamy / Alamy / Profimedia

Policija rešila slučaj

OTKRIVENO KO JE PISAO PRETEĆE GRAFITE KATOLIČKOJ PORODICI: Saslušan u policiji, pa kod tužioca, a onda pravac psihijatrija

Bosna i Hercegovina -

Nakon što su juče na vratima stana jedne katoličke porodice u Sarajevu napisane preteće i uvredljive poruke, oglasili su se iz MUP-a Kantona Sarajevo i saopštili da je osoba koja je osumnjičena za ovo krivično delo uhapšena.

Kako su rekli iz MUP-a KS, dojavu o ovom događaju dobili su juče rano ujutro.

"Dana 14. decembra u 7:45 sati, obaveštena je Prva PU da je u noći sa 13. na 14. decembar u vremenskom periodu od 23 do 7:45 sati u stambenoj zgradi, u ulici Isevića sokak, opština Stari Grad Sarajevo, od strane NN lica, na vratima stana vlasništvo D.L. iz Sarajeva ispisano više poruka pretećeg sadržaja", kazali su iz MUP-a KS.

Dodali su da je o ovome obavešten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

"Pregledom mesta događaja, kao i dela navedene ulice uočeno je više ispisanih raznih poruka sličnog pretećeg sadržaja. Radeći na rasvetljvanju pomenutog događaja, policijski službenici su identifikovali lice koje je osumnjičeno za izvršenje krivičnog djela, a radi se o E.B., rođen 1989. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, u čijem su stanu na više mesta takođe uočene ispisane razne poruke i crteži", kažu iz MUP-a KS.

Po nalogu postupajućeg tužioca E.B. je ispitan u svojstvu osumnjičenog za krivično delo "Izazivanje narodne, rasne i verske mržnje, razdora i netrpeljivosti".

Na vratima katoličke porodice iz Sarajeva napisane su uvredljive i preteće poruke

"U pratnji medicinskih radnika, kao i socijalnog radnika smešten je na lečenje u Psihijatrijsku bolnicu 'Jagomir' u Sarajevu. Policijski službenici nastavljaju dalji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog dela", dodaju iz MUP-a KS.

Kurir.rs/Klix.ba

Bonus video:

04:36

BOŠKO IZ BIHAĆA OTKRIVA KAKO SE SRBIMA OTIMA IMOVINA U BiH!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track