ŠEF SRPSKOG KLUBA STEVANDIĆ: Bisera Turković najviše radi na rasturanju BiH! Ona štiti vehabijska stremljenja u Federaciji
Foto: Youtube prtscr / FTV

ŠEF SRPSKOG KLUBA STEVANDIĆ: Bisera Turković najviše radi na rasturanju BiH! Ona štiti vehabijska stremljenja u Federaciji

Bosna i Hercegovina -

Šef Srpskog kluba u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nenad Stevandić smatra da ministar inostranih poslova u Savetu ministara Bisera Turković najviše radi na rasturanju BiH od svih funkcionera u Savetu ministara koji dolaze iz bošnjačkog establišmenta.

- Turkovićeva javno ponižava dva od tri konstitutivna naroda zemlje koju predstavlja, javno se sramoti optužujući i satanizujući pola svoje države, odnosno Republiku Srpsku i na liniji je zaštite ekstremnih vehabijskih stremljenja u Federaciji BiH - rekao je Stevandić Srni.

On je naveo da Turkovićeva radi i na izmišljanju neprijatelja i falsifikovanju sadašnjosti i istorije Republike Srpske.

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković uputila je pismo izraelskom kolegi Јairu Lapidu potpuno falsifikujući poteze vodeće hrvatske i srpske stranke u BiH - HDZ-a i SNSD-a oko izmjena Krivičnog zakona koje se tiču negiranja ratnih zločina, Holokausta i genocida, piše Večernji list, izdanje za BiH.

Umjesto cijelog konteksta, koji je bio i u vezi sa predsjednikom njene stranke SDA Bakirom Izetbegovićem, Turkovićeva je krajnje manipulativno uputila pismo zloupotrebljavajući i ministarsku poziciju i iznoseći lične stavove i informacije, piše zagrebački list.

Kurir.rs/Radio televizija Republike Srpske

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track