SARAJEVO POSTAJE RAJ ZA PIROMANE? Samo u novembru registovano 10 požara, na meti i političari!
Foto: Printscreen, Profimedia

drama

SARAJEVO POSTAJE RAJ ZA PIROMANE? Samo u novembru registovano 10 požara, na meti i političari!

Bosna i Hercegovina -

U Sarajevu su ponovo aktivirani piromani i prava je sreća što nije bilo ljudskih žrtava. S druge strane, pričinjena je velika materijalna šteta.

Samo u prve tri nedelje decembra zabeležene su najumerenijI POŽARI u najmanje tri navrata.

U Tvorničkoj ulici na Ilidži 21. decembra u 3.55 časova izbio je požar na teretnom vozilu marke IVECO. Vatra se proširila i na kamion marke MAN parkiran u blizini.

Nisu pošteđene ni javne ličnosti. Tako je 16. decembra u sarajevskom naselju Dolac-Malta izgorio automobil u vlasništvu Zorana Blagojevića, savjetnika federalnog premijera Fadila Novalića.

Najveća šteta pričinjena je u požaru koji je 5. decembra nešto prije ponoći izbio u sarajevskom naselju Dobrinja. Jedno vozilo je potom namerno zapaljeno, nakon čega se vatra proširila na još pet automobila koji su se nalazili u neposrednoj blizini.

Policija je tokom noći uspela da uhvati osobu osumnjičenu da je zapalila Golf. Kako je ranije prenio portal Radiosarajevo.ba, navodno je riječ o Selmi Ratković.

Iako zvanično niko ne želi da govori o motivima namerne paljevine, saznajemo da iza ovakvih slučajeva uglavnom stoje neizmireni računi.

Pored nerešenih faktura, paljenjem se može poslati i poruka vlasniku, odnosno upozorenje. Paljenje vozila je i metod koji koriste kriminalci, pa čak i ozbiljne kriminalne organizacije.Problem sa paljevinom je što oštećeni često ne žele da sarađuju sa istražiteljima. ., pa je posao otežan i za policiju“, objasnio je naš izvor iz policije.

Prema zvaničnim podacima MUP-a Kantona Sarajevo, tokom novembra u glavnom gradu BiH registrovano je 10 požara, što je za 13 slučajeva manje nego u istom mjesecu prošle godine.

Sudeći prema statističkim pokazateljima, građani imaju razloga za zabrinutost, jer je čak sedam požara izazvano namerno.

U preostala tri slučaja jedan požar je izbio zbog tehničkih nedostataka, dok uzroci dva požara spadaju u kategoriju „ostalo“.

Kurir.rs/Radio Sarajevo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track