VIŠKOVIĆ: Upućen je predlog za zajedničku sednicu vlada Republike srpske i Federacije BiH!
Foto: Youtube prtscr / RTRS

pregršt otvorenih tema

VIŠKOVIĆ: Upućen je predlog za zajedničku sednicu vlada Republike srpske i Federacije BiH!

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je za RTRS da je danas uputio dopis federalnom premijeru Fadilu Novaliću za održanje zajedničke sednice vlada Srpske i Federacije BiH.

"Trenutna politička i ekonomska situacija u BiH zaista traži reakciju da se održi zajednička sednica dve vlade" rekao je Višković.

Istakao je da bi termin sednice trebalo da bude između 1. i 5. februara.

"Vreme i mesto održavanja sednice je predmet dogovora. Možemo prihvatiti i varijantu da sednica bude u Administrativnom centru Srpske u Istočnom Sarajevu. Teme i dnevni red bi usaglasili u narednih par dana" istakao je Višković.

Naglasio je da postoji mnogo otvorenih tema.

"Imamo pitanje funkcionisanja zajedničkih kompanija, kao što je Elektroprenos. Tu je pitanje Uprave za inderktno oporezivanje gde imamo blokirana sredstva vezano za raspodelu akciza za gorivo. Tu sredstva za putnu infrastrukturu godinama "leže", istakao je Višković.

Višković je istakao da je planirana i zajednička sednica vlada Srpske i Srbije.

"Taj termin je 14. i 15. februara. Razgovaraćemo o infrastrukturnim projektima na području Srpske i nastavku saradnje" istakao je Višković.

Podsećamo, Vlada Republike Srpske će na idućoj sednici doneti odluku o redovnom i vanrednom usklađivanju penzija, koje će iznositi četiri odsto.

Kurir.rs / RTRS, Foto: Youtube prtscr / RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track