ZAPLENJENO OKO 400 KG DROGE U SRPSKOJ: U akciji STAZA uhapšeno 19 osumnjičenih, a droga je iz Crne Gore stigla u BiH! (VIDEO)
Foto: Youtube prtscr / RTRS

ZAPLENJENO OKO 400 KG DROGE U SRPSKOJ: U akciji STAZA uhapšeno 19 osumnjičenih, a droga je iz Crne Gore stigla u BiH! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Policija Republike Srpske uhapsila je danas 19 osoba na području Trebinja, Foče i još nekih opština u istočnoj Bosni zbog posedovanja droge, javlja RTRS.

Kako se navodi, zaplenjeno je više od 400 kilograma opojne droge marihuana koja je iz Crne Gore prokrijumčarena na područje BiH.

Na području Foče zaplijenjena je i specijalna oprema namenjena za proizvodnju narkotika.

akcija Staza
foto: Facebook / MUP RS

Kako je saopšteno iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine, akcija "Staza" je usmerena protiv organizovane kriminalne grupe koja se bavi nezakonitim prometom opojnih droga, oružja, vojne opreme i proizvoda dvojne namjene.

Iz Tužilaštva BiH navode da među osumnjičenima ima i "ovlašćenih službenih lica koja se terete za pružanje podrške pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa".

"Ove aktivnosti predstavljaju nastavak odlučne borbe protiv organizovanih struktura narko-kriminala, koje deluju u BiH i zemljama regiona, a u okviru akcije, ostvarena je značajna međunarodna saradnja", saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Kurir.rs / Fonet, Foto: Youtube prtscr / RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja