FILMSKA IZNUDA U BIH: Maloletniku rekli da slaže oca da dilerima duguje novac, evo koliko je keša nesrećni mladić predao!
Foto: Profimedia

provaljeni

FILMSKA IZNUDA U BIH: Maloletniku rekli da slaže oca da dilerima duguje novac, evo koliko je keša nesrećni mladić predao!

Bosna i Hercegovina -

Policija Kantona Sarajevo izvela je u februaru akciju hapšenja, tokom koje je uhapšeno devet osoba zbog sumnje da su izvršile iznudu. Među njima je bilo maloletnika, a danas je potvrđena optužnica protiv šest punoletnih osumnjičenih.

Opštinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Sarajevo protiv Nidala Hirkića, Denisa Bezeka, Murisa Filana, Bakira Bahtijarevića, Kemala Zahirovića i Amina Šehovića za krivična dela udruživanje radi činjenja krivičnih dela iznude.

Sa njima su uhapšena i tri maloletnika, ali je zbog zakonskih propisa njihov slučaj izdvojen iz ove optužnice.

Optužena grupa od šest mladića tereti se da je tokom januara i februara 2022. pretila A.A. da će maloletnog sina ubiti ako im ne preda više od 60.000 KM. Prvo su maloletniku naložili da ocu iznese nepostojeće probleme u koje je ušao navodnom prodajom droge, tačnije da je stvorio dugovanja dobavljačima droge u iznosu od 30.000 KM.

Nakon što je A.A, u strahu za svoj i život svoje porodice, došao na mesto gde su optuženi tražili, jedan od njih mu je prislonio pištolj na potiljak i tražio od njega da preda novac. Oštećeni je potom predao kovertu u kojoj je bilo 10.000 KM, a nedugo nakon toga je predao još 20.000 KM.

Optuženi su početkom februara ponovo kontaktirali A.A. i tražili još 30.000,00 KM, a novu iznudu dogovaraju 10. februara 2022. godine na parkingu kod stadiona Asim Ferhatović. Maskirani i sa fantomkama na glavi od oštećenog uzimaju još 10.000 KM i uz prijetnju pištoljem dogovaraju isplatu preostalih, navodno, dugovanih 20.000 KM.

Usledilo je hapšenje optuženih, a postupajući tužilac je, nakon saslušanja i prethodnog uviđaja, predložio saslušanje šest svedoka, jednog veštaka, presretnute telefonske razgovore optuženih i više od 60 materijalnih dokaza.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track