PALJEVINOM UPUTILI PORUKU NAČELNIKU POLICIJE: Kriminalci mu zapalili vikendicu, a posle i penzionisanom policajcu lokal
Foto: Youtube prtscr / USKinfo.ba

drama

PALJEVINOM UPUTILI PORUKU NAČELNIKU POLICIJE: Kriminalci mu zapalili vikendicu, a posle i penzionisanom policajcu lokal

Bosna i Hercegovina -

Nepoznati počinioci zapalili su kuću načelnika policije Bosanska Gradiška, a MUP Republike Srpske ubrzo je saopštio da se radi o ciljanom napadu iza kojeg stoje organizovane kriminalne grupe.

Kuća koju načelnik Policijske uprave Bosanska Gradiška Bojan Škorić zapravo koristi kao vikendicu zapaljena je u utorak uveče, a nešto kasnije zapaljen je i lokal u vlasništvu penzionisanog policajca.

MUP RS je odmah potom angažovao snage i poslao van terena i pripadnike specijalne antiterorističke jedinice da pronađu počinioce, a vještak kojeg je angažovao tužilaštvo potvrdio je da su oba požara podmetnuta.

Ubrzo se oglasio i MUP u Banjaluci u kojem se navodi da je jasno da je u pozadini organizovani kriminal ili osveta.

„Planirani napad na načelnika PU Gradište i penzionisanog policajca je napad na MUP u potpunosti od strane kriminalnih grupa koje su u proteklom periodu bili na udaru policijskih službenika zbog organizovanog kriminala i trgovine drogom i oružjem, tj. kao i druga teška krivična dela“, kaže se u saopštenju.

Lokalni mediji javili su da je na području Bosanske Gradiške vladalo pravo opsadno stanje dok policija traga za ljudima koji su podmetnuli požare.

Škorić je načelnik Policijske uprave Bosanska Gradiška od januara 2019. godine.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track