DRAMA NA MORU: Mladi preduzetnik oteo odbornika iz Neuma jer mu je dugovao novac?
Foto: Avaz.ba

bih

DRAMA NA MORU: Mladi preduzetnik oteo odbornika iz Neuma jer mu je dugovao novac?

Bosna i Hercegovina -

G.L. iz Neuma, sin vlasnika jednog privrednog objekta, uhapšen je posle prijave da je oteo Ivana Stankovića, odbornika u Opštinskom veču Neum.

Kako saznaje portal Avaz, G.L. je Stankovića oteo ispred njegove kuće i odvezao ga u prostorije porodične firme.

- Ljudi koji su bili u obližnjem restoranu su videli da ga je strpao u automobil, a Stanković je nakon četiri, pet sati koliko ga je držao uspeo da pobegne i odmah je sve prijavio policiji. Policija ga je odvela na Hitnu, jer ga je udarao pištoljem i letvom. Naravno, odmah mu je oduzeo telefon. Ne znam šta je razlog, znam da su kumovi. Eto, sve proverite u policiji i u Tužilaštvu, sve im je prijavljeno. Stanković je pod šokom, čovek je grozno, rekao je Avazov izvor.

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona je potvrđeno da je G. L. sinoć u 20 sati lišen slobode, nakon što im je I. S. prijavio da je otet i da je u toku policijska istraga.

Iz Tužilaštva navode da je, prema do sada prikupljenim informacijama, do sukoba došlo zbog dugovanja.

- Postoji sumnja da je oštećeni I.S. duže vremensko razdoblje osumnjičenom dugovao određenu sumu novca koju mu on nije vraćao.

Osumnjičeni je pokušao, po dokazima kojima raspolažemo, prinudnim putem da ga opomene da mu vrati dug, pa je, navodno, upotrebljavao pretnju i prinudu, a kako i na koji način je to vršeno, saznaćemo nakon sprovedene istrage. Takođe, o kom se kaznenom delu radi, definisaćemo tokom istrage, rečeno je Avazu iz Tužilaštva HNK.

Stanković je, inače, odbornik u OV Neum ispred Hrvatske kršćanske demokratske unije (HKDU).

Kurir.rs/Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track