DETALJI UBISTVA SRSPKE POVRATNICE: Muamer zaklao Nadu, evo šta je prethodilo zločinu
Foto: Printscreen/YouTube

zločin u visokom

DETALJI UBISTVA SRSPKE POVRATNICE: Muamer zaklao Nadu, evo šta je prethodilo zločinu

Bosna i Hercegovina -

Ubistvo srpske povratnice u Visokom odjeknulo je regionom.

Nadu Radulović (65), je, kako se sumnja, u selu Maurovići kod Visokog, nedaleko od Sarajeva, nožem nasmrt izbo njen komšija Muamer Hodžić (47). On je uhapšen, priznao je zločin i nalazi se u pritvoru.

Ubistvo srpske povratnice je otkriveno 7. juna kada su rođaci žrtve pronašli Nadino beživotno telo u kući, pišu Večernje novosti.

Po dolasku policije klupko zločina je brzo počelo da se odmotava i za ubistvo je osumnjičen Hodžić, kome su lisice na ruke stavljene dan kasnije. Mediji u BiH su preneli da su njih dvoje tod dana navodno konzumirali alkohol, da su se zatim posvađali, a da je Muamer potom uzeo nož i izbo Nadu.

Srbi povratnici u Visoko nisu želeli previše da govore o ubistvu, strahujući šta bi moglo da im se dogodi ukoliko previše zatalasaju priču. Posebno su ogorčeni što svirepo ubistvo nisu osudile institucije u Federaciji BiH, niti opštinska ili kantonalna vlast.

Poznanici ubijene Nade kažu da je Muamer bio njihov i Nadin komšija i da je često odlazio kod nje na kafu. Kažu da je živela mirno i da je bila u dobrim odnosima sa svima u komšiluku i da prosto nemaju reči kojima bi opisali nesreću.

Policija je u kući zatekla krvavo telo Nade, na kojem je bilo nekoliko ubodnih rana od noža.

- Tokom uviđaja pronađeni su tragovi koji su ukazivali na nasilnu smrt, uzrokovanu nanošenjem više ubodnih rana hladnim oružjem, odnosno nožem, u predelu grudnog koša i vrata. Takođe, pronađeni su određeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnog dela, a koji će biti veštačeni, naveli su iz MUP Zeničko-dobojskog kantona.

Prema navodima iz Tužilaštva, Hodžiću se na teret stavlja krivično delo ubistvo, za koje je minimalna zaprećena kazna deset godina zatvora.

Nada Radulović je sahranjena na pravoslavnom groblju Golo Brdo u Visokom.

Kurir.rs/Novosti.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track