00:16

PUCANO NA AVION KROACIJA ERLAJNZA? Oštećena letelica sletela na aerodrom u Sarajevu!

drama

POČEO UVIĐAJ NA AVIONU KROACIJA ERLAJNZA U SARAJEVU: Evo gde se prema pisanju medija nalazi oštećenje od metka!

Bosna i Hercegovina -

Nakon dobijanja informacije da je redovnim pregledom aviona Kroacija Erlajnza na sarajevskom aerodromu, koji je doputovao letom iz Zagreba, utvrđena oštećenja na trupu koja su mogla nastati vatrenim oružjem, dežurni tužilac Tužilaštva BiH zatražio je istragu.

Uočena šteta ni na koji način nije ugrozila bezbednost leta i putnika, a detaljnim pregledom utvrdiće se način oštećenja, kao i bezbednost letelice za dalji let, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Na licu mesta se pored tužioca Tužilaštva BiH i inspektora Direkcije civilnog vazduhoplovstva BiH, stigli SIPA i pripadnici MUP-a KS.

Uviđaj je počeo jutros u 9 sati, zbog čega čekamo povratak u Zagreb.

Kako javlja Avaz, sinoć u ponoć na sarajevski aerodrom sleteo je avion Kroacije erlajnsa, a pilot je prijavio štetu na avionu odmah po sletanju. On je u prijavi koju je podneo Graničnoj policiji izrazio sumnju da se radi o rupi od metka, ali nije znao kada je nastala.

"Nisam primetio ništa sumnjivo tokom leta", napisao je u prijavi Graničnoj policiji.

Rupa se, kako je navedeno, nalazi na boku trupa aviona.

Granična policija je jutros u 1 sat odmah obavestila Tužilaštvo BiH i predložila da se izvrši uviđaj kako bi se utvrdilo vreme i mogući uzrok štete veštačenjem, kao i odakle je metak došao.

"Uviđaj je u toku, stigli su predstavnici Tužilaštva, MUP-a KS, SIPA-e i BHDC-a", rečeno je za "Avaz"

Kurir.rs/Avaz.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track