PRIMAO MITO I BIO UMEŠAN U TRGOVINU DROGOM Uhapšen pripadnik Granične policije BiH
Foto: Profimedia / Wavebreak

akcija kod

PRIMAO MITO I BIO UMEŠAN U TRGOVINU DROGOM Uhapšen pripadnik Granične policije BiH

Bosna i Hercegovina -

Pripadnik Jedinice granične policije Trebinje uhapšen je u akciji "Kod", sprovedena na području Gacka i Ustikoline. Pretreseno je i nekoliko lokacija, zbog sumnje na trgovinu drogom i primanje mita.

Aktivnosti su usmerene na dokazivanje nezakonitih radnji u kojima su osumnjičene osobe, kao pripadnici grupe za organizovani kriminal, krajem 2019. do marta 2021. godine, učestvovali u međunarodnom neovlašćenom prometu većih količina droge iz Crne Gore prema BiH i dalje prema državama EU, čime su ostvarile značajnu finansijsku korist.

U tim nezakonitim aktivnostima učestvovao je i pripadnik Granične policije BiH raspoređen u Jedinici granične policije Trebinje, koji je danas uhapšen, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Akciju su realizovali pripadnici Granične policije BiH, u saradnji s policijskim službenicima Uprave policije MUP Kantona Sarajevo, pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Granična policija je navela da je ostvarena značajna saradnja izmedju policijskih agencija u BiH, kao i međunarodna saradnja, posebno s Evropskom policijskom službom.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track