Mtel U BANJALUCI PROSLAVIO KRSNU SLAVU SVETOG ILIJU: Jelena Trivan: Želim da se ojačaju mostovi između Srbije i Srpske
Foto: Privatna Arhiva

Mtel U BANJALUCI PROSLAVIO KRSNU SLAVU SVETOG ILIJU: Jelena Trivan: Želim da se ojačaju mostovi između Srbije i Srpske

Bosna i Hercegovina -

Svetog proroka Iliju, krsnu slavu kompanije, Mtel je proslavio 2. avgusta ove godine u manastiru Stuplje, a slavlju su prisustvovali i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, generalni konzul Republike Srbije u Banjaluci Miloš Vujić, direktor Regulatorne agencije za komunikacije BiH Draško Milinović, te predstavnici Ministarstva saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske. Kako je naglasila generalna direktorka kompanije Mtel Jelena Trivan, zadovoljstvo je nakon 12 godina ponovo oživeti ovu tradiciju, te se okupiti oko običaja koji je vekovima prisutan u srpskom narodu.

“Ova kompanija stvarana je za vreme ratnih i posleratnih vremena kada je srpskom narodu bila potrebna pomoć i Srbije i boga. Zato su slavili Svetog Iliju, a sve nade upirali u Srbiju. Neko je tradiciju obeležavanja slave prekinuo, a ja želim i da se ojačaju mostovi između Srbije i Srpske i da se sačuva tradicija bez koje ne bi bilo naseg identiteta”, naglasila je Trivan.

Jelena Trivan, Željka Cvijanović, Banja Luka
foto: Privatna Arhiva

Željka Cvijanović, predsednica Republike Srpske čestitala je krsnu slavu kompaniji Mtel, te naglasila da ova kompanija predstavlja jedan od ekonomskih stubova razvoja Republike Srpske i Srbije.

„Pored toga što zapošljava veliki broj ljudi, činjenica je da je ovo društveno odgovorna kompanija. Tome mogu i sama da posvjedočim nakon mnogo godina na različitim pozicijama, zaista smo uvek imali svi oslonac kada je u pitanju podrška i sportu i kulturi i ljudima koji su bili u potrebi. Ponosna sam što sam zajedno sa vama na ovom mjestu i zahvaljujem se igumanu i našim domaćinima koji su omogućili da se ostvari jedna posebna veza između ove kompanije i ovog manastira. Zahvaljujem se direktorki Trivan za sve ono što je uradila od dolaska na mjesto generalnog direktora kompanije Mtel. Uspostavila je dobre kontakte sa svima, sa institucijama, običnim ljudima, sa građanima, što predstavlja dobrobit i za kompaniju, ali i za našu cijelu Republiku Srpsku“, rekla je predsjednica Cvijanović.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track