ŠEFIK DŽAFEROVIĆ O DODIKOVOJ PRIJAVI ZBOG KRIMSKE PLATFORME: To je neosnovano i neozbiljno
Foto: Profimedia

zloupotreba položaja i ovlaštenja

ŠEFIK DŽAFEROVIĆ O DODIKOVOJ PRIJAVI ZBOG KRIMSKE PLATFORME: To je neosnovano i neozbiljno

Bosna i Hercegovina -

Predsedavajući Predsedništva BiH, Šefik Džaferović, izjavio je da je krivična prijava koju je danas protiv njega podneo srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, neosnovana i neozbiljna.

Dodik je ranije danas izjavio da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH protiv Džaferovića, koji je, bez usaglašene odluke sva tri člana Predsedništva BiH, prisustvovao onlajn Samitu o krimskoj platformi. ;On je Džaferovića optužio za zloupotrebe službenog položaja i ovlašćenja.

To je "neozbiljna, neutemeljena i promašena inicijativa, kao, uostalom, i neki raniji slični pokušaji, kada je najavljivao moju smenu, pa se to završilo kako se završilo", kazao je Džaferović za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hecegovine (BIRN BiH).

Dodao je da se o zvaničnim stavovima BiH o Ukrajini i obavezi predsedavajućeg Predsedništva BiH da predstavlja BiH, na osnovu zvaničnih stavova, "sve se zna i nema potrebe da se dodaje".

Džaferović je kazao da, umesto da radi svoj posao, Dodik traži izgovore pred sve češćim kritikama, da se Dodik nije snašao na poziciji člana Predsedništva BiH i da odlazi s nje bez rezultata.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track