MILORAD DODIK: Prošlo je vreme kad su Sjedinjene Države i Evropa uređivale svet!
Foto: Youtube prtscr / RTRS

Osvrt na izjave ambasadora

MILORAD DODIK: Prošlo je vreme kad su Sjedinjene Države i Evropa uređivale svet!

Bosna i Hercegovina -

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas da je prošlo vreme kada su Sjedinjene Američke Države i Evropa uređivali svet, koji više nije ono što oni određuju.

Komentarišući poslednje izjave američkog ambasadora u BiH Majkla Marfija o sankcijama, Dodik je istakao da Zapad treba uvažavati, ali da bi Amerikanci trebalo da vode računa o svojim izborima.

Veoma je pokvareno od takvih da govore neke stvari. Izmišljaju neke sankcije da se ja ne bih kandidovao, ali neka SAD vode računa o svojim izborima, rekao je Dodik u Stričićima, gde je prisustvovao tradicionalnom "Kočićevom zboru", prenosi RTRS.

Dodik je istakao da se kandiduje na izborima zbog toga što narodu nudi ideju slobode i države, što, kako je naveo, stalno osporavaju zemlje Zapada.

Oni pokušavaju sankcionisanjem, osporavanjem, podmetanjem, a nekada i bombardovanjem osiromašenim uranijumom da to spreče, ali naravno da to neće moći, kazao je Dodik.

Dodik je rekao da je potrebno razumeti sadašnje turbulentno vreme i Republiku Srpsku postaviti za budućnost i još jednom ponovio da Republika Srpska ide ka nezavisnosti.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track