KOMŠIJA MU PRIGOVORIO ZBOG BUKE, ON OTIŠAO PO AUTOMATSKU PUŠKU: Drama u Mostaru, stariji muškarac uhapšen pošto je pucao na suseda
Foto: YouTube prtscr / Klix.ba

obračun

KOMŠIJA MU PRIGOVORIO ZBOG BUKE, ON OTIŠAO PO AUTOMATSKU PUŠKU: Drama u Mostaru, stariji muškarac uhapšen pošto je pucao na suseda

Bosna i Hercegovina -

Mostarski policajci uhapsili su B. B. (73) nakon što je pucao iz automatske puške. Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko neretvanskog kantona, u 11.30 sati Policijska uprava Mostar obaveštena je da je u mostarskoj ulici Ilićke bojne došlo do upotrebe vatrenog oružja, navodi portal Radio Sarajevo.

Odmah su na mesto događaja izašli policajci koji su zatekli Z. M. (70). On je izjavio da se svom komšiji B. B. obratio sa riječima "šta više tučeš taj lim dosta te je više" nakon čega on odlazi u kuću po automatsku pušku i ispaljuje nekoliko hitaca u pravcu njega.

Policajci su pronašli i uhapsili B. B. koji je predao automatsku pušku.

"Isti je izjavio da je nakon verbalne prepirke između njih, lice Z. M. krenuo prema njemu te je on otišao po pušku i ispalio nekoliko hitaca", saopšteno je iz MUP-a HNK.

O slučaju je upoznat tužilac, a na mestu događaja izvršen je uviđaj..

(Kurir.rs/radiosarajevo.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track