MILORAD DODIK: Zelenski prevazilazi značaj uloge koju on misli da ima! On se ne pita šta Balkan treba ili ne da radi!
Foto: Profimedia / ATTILA KISBENEDEK / AFP, AP

povodom obraćanja cetinjanima

MILORAD DODIK: Zelenski prevazilazi značaj uloge koju on misli da ima! On se ne pita šta Balkan treba ili ne da radi!

Bosna i Hercegovina -

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da arogancija koju pokazuje predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prevazilazi značaj uloge koju on misli da ima i da sigurno nije neko ko treba da bude pitan o tome šta Zapadni Balkan treba ili ne treba da radi, preneo je RTRS.

"Politički je nepristojno da on deli savete bilo kome, pa i nama na Balkanu. Njegovi stavovi nas se ne tiču i nisu oni koje bismo mi morali da sledimo", rekao je Dodik za Srnu povodom obraćanja Zelenskog građanima Cetinja u kojem je poručio da su sankcije Rusiji obavezne, da je Rusija pretnja svima i da to "nije ništa manje važno za Balkan".

Dodik je rekao da Zelenski ima svoje koji ga simpatišu, ali da smatra da i drugi na Zapadnom Balkanu misle da je takvo bezočno sugerisanje bez ikakvog osnova i da držanje predavanja o tome šta ko treba da čini apsolutno nije adekvatno ni vremenu, a pogotovo nije adekvatno ulozi koju Zelenski ima u tome.

On je rekao da Republika Srpska ostaje neutralna kada je reč o ukrajinskoj krizi.

"Situacija se tamo menja. Mislim da ne treba trčati za događajima koji su ovakvog ili onakvog karaktera i davati svoju ocenu tome. Mi ćemo ostati i dalje neutralni u želji da se rat završi, a kako će stvari izgledati, šta će biti, niti se nas tiče, niti mi možemo uticati na to", naveo je Dodik.

Kurir.rs/Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja