OBRT NA IZBORIMA ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRPSKE! CIK BiH donela odluku: Ponovo se broje glasovi
Foto: Printscreen/Youtube/BN, Beta/Slobodan Miljević

OBRT NA IZBORIMA ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRPSKE! CIK BiH donela odluku: Ponovo se broje glasovi

Bosna i Hercegovina -

Centralna izborna komisija BiH (CIK BiH) odlučila je danas da će se ponovo brojati glasovi za predsednika Republike Srpske, saopšteno je iz CIK-a.Dodali su da je takva odluka doneta zbog, kako su naveli, "neregularnosti i matematičkih nelogičnosti" rezultata za taj izborni nivo.

Za ovakvu odluku glasalo je šest članova CIK-a, dok je protiv bio jedino Vlado Rogić.

Rezultati u glavnom centru za brojanje biće javno objavljeni.

CIK je ranije danas održala kolegij na kojem je razmotrila primedbe i prigovore na tok izbornog procesa u Republici Srpskoj za predsednika RS.

"CIK BiH je jutros održala kolegij na kojem je razmotrila veći broj primedbi na tok izbornog procesa u RS za nivo predsednika i potpredsednika RS. Imala je materijalne dokaze i video zapise koji nedvosmisleno pokazuju da je taj proces kontaminiran, da ne omogućava utvrdjivanje rezultata pravovremeno i u skladu sa zakonom", rekao je predsednik CIK BiH Suad Arnautović.

Prema dosadašnjim rezultatima, na osnovu 98 odsto prebrojanih glasačkih listića, kandidat vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik sa 291 hiljadu glasova vodi u trci za predsednika RS u odnosu na opozicionu kandidatkinju Jelenu Trivić (PDP), koja je osvojila 261 hiljadu glasova.

Opozicija je posle izbora organizovala dva protestna skupa u Banjaluci, optužujući da se 2. oktobra, kako su naveli, desila izborna kradja na svim nivoima, a posebno na izborima za predsednika RS.

(Kurir.rs/Beta)

Bonus video:

05:41

Milorad Dodik intervju za centralni dnevnik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja