U ČETVRTAK POČINJE PONOVNO BROJANJE GLASAČKIH LISTIĆA ZA PREDSEDNIKA RS: Otvaranje vreća počinje u 15.30 časova
Foto: Shutterstock

U ČETVRTAK POČINJE PONOVNO BROJANJE GLASAČKIH LISTIĆA ZA PREDSEDNIKA RS: Otvaranje vreća počinje u 15.30 časova

Bosna i Hercegovina -

Na osnovu Naredbe Centralne izborne komisije BiH u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu u četvrtak u 15.30 časova će početi otvaranje vreća i kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića po službenoj dužnosti na svim redovnim biračkim mestima u Republici Srpskoj za nivo predsednika i potpredsednike Republike Srpske, saopšteno je iz CIK-a.

Ne plašimo se prebrojavanja glasova, jer su pobednici jasni, poručuju iz vladajuće koalicije. Sa druge strane, potpredsednik PDP-a Igor Crnadak kaže da je "žalosno gledati panične reakcije SNSD-a na odluku o ponovnom brojanju glasova".

Akreditovani posmatrači političkih stranaka, ispred kojih su overeni kandidati za predsednika i potpredsednike Republike Srpske i nezavisnih kandidata, kandidati koji se pojavljuju na glasačkom listiću, kao i akreditovani posmatrači za praćenje Glavnog centra za brojanje mogu biti prisutni u toku brojanja.

"Tri javna RTV servisa u BiH (RTRS, RTVBiH i RTVFBiH) ukoliko pokažu interes, mogu uživo u cjelosti prenositi otvaranje vreća i kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske", ističe se u saopštenju.

Isto će biti omogućeno i drugim zainteresovanim medijima u BiH, saopštili su iz CIK-a.

"Na ovaj način je Centralna izborna komisija BiH blagovremeno obavijestila javnost, izborne posmatrače i medije o početku otvaranja vreća i kontrolnog ponovnog brojanja glasačkih listića po službenoj dužnosti na svim redovnim biračkim mjestima u Republici Srpskoj za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske", navodi se u saopštenju.

(Kurir.rs/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track