BAKA TE ODGAJI, A TI JE UBIJEŠ: Unuka s drugaricom ubila babu, jedna je držala, druga udavila! DETALJI STRAŠNOG ZLOČINA U SARAJEVU
Ilustracija, Foto: Profimedia

uhapšen i maloletnik

BAKA TE ODGAJI, A TI JE UBIJEŠ: Unuka s drugaricom ubila babu, jedna je držala, druga udavila! DETALJI STRAŠNOG ZLOČINA U SARAJEVU

Bosna i Hercegovina -

Dve maloletnice sumnjiče se za ubistvo bake (74) u Sarajevu, od kojih je jedna unuka ubijene žene.

Prema ranijim navodima medija u BiH, uhapšen je i maloletnik, koji je bio prisutan u istoj prostoriji gde se zločin dogodio.

Navodno su zajedno konzumirali alkohol, a onda je došlo do svađe između maloletnica i starice nakon čega su je zadavili i sve pokušali da prikažu kao prirodnu smrt. Više ljudi dovedeno je u prostore policijske uprave Kantona Sarajevo i nad njima se sprovodi kriminalistička istraga, prenosi Avaz.

U ulici u Sarajevu gde je prošle sedmice mučki ubijena starija žena vlada neverica. Komšije ubijene starice i dalje su u šoku i ne mogu da veruju šta se dogodilo.

- Devojčica je prerano odrasla. Znate kako to ide u društvu “hajde zapali, hajde ovo probaj i slično“… To čitavo društvo kao divlje da je bilo, uvek su se svađali, lupali na vrata - rekao je jedan od komšija za Avaz.

Druga komšinica je rekla da je majka osumnjičene maloletnice dobra i vredna žena.

- Meni je žao njene mame, ode da zaradi koru hleba, bori se. Majka je odlična, a nana je još bolja bila. Valja to izdržati sve - prokomentarisala je komšinica i dodala da je devojčica bila problematična.

- Znala je da mi lupa na vrata u 12 uveče. Ulica ne može da odgaja decu. Baka te odgaji, ti je ubiješ - rekla je komšinica.

Inače kako piše Avaz, ubistvu je prethodila svađa jer su konzumirali alkohol, a i starici je zasmetalo što joj je unuka dovela prijateljicu kojoj je Sud zabranio da se viđa s njenom unukom.

Došlo je do svađe nakon čega je usledilo ubistvo. Jedna je staricu držala za noge dok ju je druga davila. Nakon toga sve su počistile i namestile kao da je starica umrla prirodnom smrću, pišu bosanski mediji. Međutim obdukcija je pokazala da je starica ubijena.

U MUP-u KS među saslušanim osobama je i 16-godišnjak koji je bio na licu mesta, ali je negirao da je učestvovao u zločinu.

(Kurir.rs/Avaz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja