PRVA IZJAVA NOVOG PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRPSKE: Dodik pozvao sve političke aktere na saradnju i mir
Foto: Printscreen/Pink

konferencijA za novinare POSLE OBJAVE cik

PRVA IZJAVA NOVOG PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRPSKE: Dodik pozvao sve političke aktere na saradnju i mir

Bosna i Hercegovina -

Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik pozvao je danas sve političke aktere u Republci Srpskoj na saradnju i mir, pošto je Centralna izborna komisija (CIK) BiH saopštila da je osvojio najviše glasova na izborima za predsednika tog entiteta.

Posle objave CIK BiH da Dodik ima najviše glasova i posle ponovnog kontrolnog brojanja glasova, on je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da sada "svi moraju da se okupe oko Republike Srpske i njenih vrednosti, bez obzira kako je ko glasao", prenose mediji.

"Pozivam sve političke faktore na stabilnost, mir, razumevanje, i da zajedno prođemo ova teška vremena koja dolaze. Da na taj način doprinesemo stabilizaciji ekonomije i Republike Srpske", kazao je Dodik.

Dodik, odlazeći srpski član Predsedništva BiH, naveo je da su građani Republike Srpske pokazali da je taj entitet BiH "demokratsko društvo sa visokim standardima".

"Vreme izbora i ove sage koja je nekima očigledno bila potrebna je nadam se prošlo. Drago mi je što smo bili odgovorni u izbornoj noći i ponosan sam na saradnike što nisu podlegli euforiji kao što su drugi to učinili. Narod je svoje izabrao i drago mi je što je to potvrdio na mitingu u Banjaluci", dodao je Dodik, misleći na masovni miting SNSD-a u utorak.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track