PARLAMENT BIH POTVRDIO: Borjana Krišto imenovana za predsedavajuću Saveta ministara
Foto: AP Armin Durgut

formiranje vlasti

PARLAMENT BIH POTVRDIO: Borjana Krišto imenovana za predsedavajuću Saveta ministara

Bosna i Hercegovina -

Predstavnički dom parlamenta Bosne i Hercegovine danas je potvrdio imenovanje kandidatkinje Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Borjane Krišto za predsedavajuću novog Saveta ministara BiH.

Za imenovanje Borjane Krišto glasala su 23 poslanika stranaka novoformirane koalicije na državnom nivou, među kojima su HDZ BiH, Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i članice probosanske koalicije "Osmorka".

Protiv je bilo 15 poslanika opozicionih partija iz Federacije BiH (Stranka demokratske akcije i Demokratska fronta) i Republike Srpske (Srpska demokratska stranka, Partija demokratskog progresa i Pokret za pravdu i red).

U ekspozeu koji je izložila pred članovima Predstavničkog doma, Krišto je istakla opredeljenost za evropske integracije i NATO put BiH, za politički dijalog i saradnju u BiH, te vladavinu prava i borbu protiv korupcije.

Prema Ustavu, Krišto posle potvrdjivanja imenovanja treba da predloži ministre novog Saveta ministara BiH, čiji izbor potom mora da potvrdi Predstavnički dom parlamenta BiH.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track