TOTALNI KRAH PDP-A: Švraka podneo ostavku na sve funkcije u stranci, poznato koji se RAZLOG krije iza ove odluke
Foto: YouTube/BN TELEVIZIJA

TOTALNI KRAH PDP-A: Švraka podneo ostavku na sve funkcije u stranci, poznato koji se RAZLOG krije iza ove odluke

Bosna i Hercegovina -

Milan Švraka bivši poslanik PDP, podneo je ostavku na sve funkcije u toj stranci (mesto člana Glavnog odbora, Gradskog odbora Gradiška i Predsedništva stranke).

Razlog ovakvog poteza Švrake jeste lično nezadovoljstvo, saznaje ATV.

Podsećamo, PDP su do sada napustili predsednik Opštinskog odbora PDP-a Pale Igor Tošić, bivši generalni sekretar partije Miroslav Brčkalo, bivši potpredsednik PDP-a Dragiša Delić, bivši načelnik opštine Rudo Rato Rajak i načelnik opštine Kotor Varoš Velimir Sakan, prenosi ATV.

Razlog za napuštanje stranke je, kako kažu, neprihvatanje dvodecenijskog poraza na opštim izborima, nepreuzimanje odgovornosti Predsedništva stranke, kao i dugogodišnji lični interesi pojedinaca koji su ideju i program stranke prilagođavali isključivo nekolicini ljudi okupljenih oko banjalučkog kruga.

Ostavke su juče podneli i članovi Glavnog odbora PDP-a iz drugih delova Republike Srpske, a, kako tvrde sada već bivši članovi PDP-a očigledno je da će se osipanje stranke nastaviti i u narednim danima.

Dosadašnji predsednik Opštinskog odbora PDP-a Pale Igor Tošić naveo je da njegova odluka da podnese ostavku na sve funkcije u stranci, ali i na članstvo nije donesena preko noći, nego na bazi duže analize.

"Ostaću u okvirima dostojanstva i neću puno detaljisati, ali ću samo reći da sa ovakvim rukovođenjem više ne ide", napisao Tošić na Fejsbuku.

(Kurir.rs/ATV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track