LETOVANJE PRETVORILA U NOĆNU MORU: Otvorila turističku agenciju, mušterije prevarila za preko 100.000 evra
Foto: Shutterstock

optužnica za 24-godišnju devojku iz banovića

LETOVANJE PRETVORILA U NOĆNU MORU: Otvorila turističku agenciju, mušterije prevarila za preko 100.000 evra

Bosna i Hercegovina -

Opštinski sud Banovići potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva u Tuzli protiv 24-godišnje Amine Đerzić iz Banovića, zbog postojanja osnovane sumnje da je kao osnivač i direktor Turističke agencije Diamond Travel iz Banovića, izvršila produženo krivično delo prevara.

Iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona objasnili su kako je izvršena prevara, ističući da je Đerzić optužena da je stupila u kontakte sa većim brojem osoba.

Kako su objasnili, ovi ljudi su bili zainteresovani za letovanje u Turskoj, Crnoj Gori i BiH, a Đerzićeva ih je dovela u zabludu da će turistički aranžmani koje su izabrali biti sprovedeni, iako ona to nije imala nameru.

„Tako je u navedenom periodu oko 180 lica izvršilo uplate celokupnog iznosa za usmeno dogovorene aranžmane za odmor na žiro račun optužene ili njenog supruga ili uplatilo gotovinu, a optužena je novac prisvojila za sebe, a da nije uplatila novac. hotelima ili drugim turističkim agencijama, zbog čega oštećeni nije realizovao niti jedan plaćeni turistički aranžman“, navode iz Kantonalnog tužilaštva Tuzla.

Đerzićeva je optužena da je prevarom pribavila materijalnu korist za sebe i oštetila veći broj lica u iznosu od oko 235 hiljada KM.

Tužilaštvo je izvršilo uviđaj sa Sektorom kriminalističke policije MUP-a, Odjeljenjem za suzbijanje privrednog kriminala i korupcije i Sektorom kriminalističke policije PU Banovići.

Tokom uviđaja obavljena su i relevantna veštačenja.

(Kurir.rs/Klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track