SAVETNIK BIVŠEG MINISTRA BIH PONOVO UHAPŠEN ZBOG DROGE: Privedeno 6 osoba u RS, među njima bivši i sadašnji INSPEKTORI MUP-a
Foto: Shutterstock

bojan cvetić hapšen i ranije

SAVETNIK BIVŠEG MINISTRA BIH PONOVO UHAPŠEN ZBOG DROGE: Privedeno 6 osoba u RS, među njima bivši i sadašnji INSPEKTORI MUP-a

Bosna i Hercegovina -

Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) je saopštilo da je uhapšeno šest osoba, među kojima i bivši i sadašnji pripadnici Ministarstva.

MUP RS je saopštilo da su uhapšeni juče u nastavku akcije "Transporter" za razbijanje kriminalnih grupa koje trguju narkoticima, po nalogu Tužilaštva BiH i da će svi danas biti sprovedeni u državno tužilaštvo u Sarajevu.

Naveden je da su uhapšeni B.C, M.M, P.V, S.V, D.K. i M.V. Po nezvaničnim informacijama, ponovo je kao organizator kriminalne grupe koja se bavila prodajom droge uhapšen Bojan Cvijetić koji je bio savetnik bivšeg ministra bezbednosti BH Dragana Mektića.

Cvjetić ranije je hapšen u akciji "Transporter" kao jedan od organizatora velike narkogrupe koja je prodavala velike količine narkotika u EU, a deo u BiH.

Ponovo su uhapšeni i Mladen Milovanović i Predrag Vatreš, bivši inspektori Uprave kriminalističke policije RS.

Takođe po nezvaničnim informacijama, uhapšeni su i Siniša Vukašinović, bivši šef odseka za vozila Policijskoj upravi Banjaluka, kao i Danijel Kovačić, koji je sada inspektor u Sektoru policije PU Banjaluka, a ranije je bio načelnik Odjeljenja za organizovani kriminal i droge u PU Banjaluka.

MUP RS uhapsio je i Miladina Vučića, inspektora Odeljenja za organizovani kriminal i droge u PU Banjaluka.

MUP je najavio da će dva policijska službenika, D.K. i M.V, biti suspendovani i protiv njih će biti pokrenut disciplinski postupak.

Ovom istragom obuhvaćeni su i Aleksandar Nikolić i Predrag Dukić koji su takodje ranije hapšeni zbog prodaje narkotika, a sada su na slobodi uz mere zabrane.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track