KOLEGU ISKASAPIO NOŽEM, JER MU JE PREOTEO ŽENU: Crnogorac ubio Bosanca u Austriji, pa pretio da će ubiti i bivšu suprugu!
Foto: Profimedia/ROLAND SCHLAGER/AFP

Detalji brutalnog ubistva

KOLEGU ISKASAPIO NOŽEM, JER MU JE PREOTEO ŽENU: Crnogorac ubio Bosanca u Austriji, pa pretio da će ubiti i bivšu suprugu!

Bosna i Hercegovina -

U Austriji je uhapšen Crnogorac (40) zbog sumnje da je nožem ubio državljanina Bosne i Hercegovine (40) ispred firme u kojoj su radili u Marhtrenku. Lisice su stavljene i tinejdžeru (19) iz Srbije, koji se s njima dovezao kolima. Međutim, on je ubrzo oslobođen.

Kako prenose lokalni mediji, zločin se dogodio u petak u 7.20 sati.

- Istrga je utvrdila da su sva trojica bila zajedno u automobilu kojim su se dovezli u kompaniju za koju su radili. Osumnjičeni i žrtva izašli su iz plavog terenca kako bi otvorili kapiju. Tada je, navodno, krenula žestoka svađa. Najednom je Crnogorac izvukao nož i zario ga pet puta u telo žrtve - navodi izvor lokalnih medija.

Teško povređeni muškarac nađen je nasred ulice, a slučaj je prijavila žena koja je videla zločin.

0567113979, Beč, Austrija, napad
foto: Profimedia/ALEX HALADA/AFP

- Ona je ispričala da je uočila vozilo iz kojeg je izašao muškarac i više puta ubo drugog. Hitna pomoć je tada došla i povređenog odvezla u bolnicu. Posle višečasovne borbe lekara, on je, nažalost, preminuo. Policija je tada pokrenula potragu za osumnjičenima - dodaje sagovornik austrijskih medija.

Daljom istragom utvrđeno je da državljanin Srbije, koji je sedeo u kolima tokom zločina, nije video sam napad.

- Crnogorac je samo uskočio u automobil s krvavim nožem u ruci i rekao: „Vozi, vozi!“ - pišu tamošnji mediji.

Zanemeo pred policijom

Osumnjičeni državljanin Crne Gore posle hapšenja sproveden je u policiju na saslušanje, gde se proveravao motiv zločina.

- On je odbio da ogovori policiji zašto je napao muškarca - objašnjava sagovornik lokalnih medija.

Osumnjičeni su potom seli u jedan kafić u Traunu.

- Posle izvesnog vremena, Crnogorac je napustio lokal i terencem krenuo prema Lincu. Za to vreme pozvao je svoju bivšu ženu i priznao joj šta je uradio, a potom joj pretio da će ubiti i nju. Policija ga je nešto pre devet sati uhapsila na auto-putu za Linc - navodi izvor.

Prema nezvaničnim infomacijama, motiv zločina je ljubomora.

- Sumnja se da je osumnjičeni napao Bosanca jer je stupio u vezu s njegovom bivšom ženom, kojoj je upravo zbog toga i pretio - navodi naš izvor.

Kurir.rs/Alo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track