MEHO IZ TEŠNJA GLUMIO POLICAJCA: Zaustavljao vozače, tražio dokumente, kontrolisao im vozila i opremu
Foto: Shutterstock

izrečena kazna

MEHO IZ TEŠNJA GLUMIO POLICAJCA: Zaustavljao vozače, tražio dokumente, kontrolisao im vozila i opremu

Bosna i Hercegovina -

Opštinski sud u Tešnju, postupajući prema optužnici Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, doneo je prvostepenu presudu protiv Mehe Muslije iz Tešnja zbog krivičnog djela lažno predstavljanje, piše Avaz.ba.

Sud mu je izrekao uslovnu kaznu od šest meseci zatvora koja se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od dve godine od dana pravomoćnosti presude ne učini novo krivično delo.

Meho se u novembru prošle godine predstavljao kao policijski službenik te je zaustavljao vozače i kontrolisao im dokumente i opremu. To je uradio na regionalnom putu Prnjavor – Novi Šeher, u mestu Vukovo.

Krećući se “mercedesom”, Meho je blinkajući svetlom na svom mobilnom telefonu i blicajući svetlima, zaustavio “bmw” kojim je upravljao A. J., nakon čega je izašao iz vozila.

Predstavio se kao policajac te od A. J. zatražio vozačku dozvolu i potvrdu o registraciji vozila, nakon čega mu je vozač predao tražene dokumente. Meho je potom pokušao da izvrši pregled automobila, pa kada to vozač nije uradio, Meho je seo u svoj “mercedes” i otišao u pravcu Tešnja.

“Hajde vozi, sreća da te znam”

Na magistralnom putu Doboj – Teslić, u mestu Tešanjka, Meho je blinkajući baterijskom lampom zaustavio vozilo kojim je upravljao M. J., od kog je zatražio vozačku dozvolu i potvrdu o registraciji vozila, ali je vozač odbio da mu preda, piše Avaz.

U Tešanjki je zaustavio vozilo kojim je upravljao H. E., nakon čega je prišao vozaču te mu se obratio rečima: “Jeste li konzumirali šta”, da bi potom rekao: “Hajde vozi, sreća da te znam”, pe je vozač nastavio dalje prema Doboju.

(Kurir.rs/Avaz.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track