DODIK O GLASANJU BIH ZA ČLANSTVO TZV. KOSOVA U SAVET EVROPE: Muslimani bi da rastaču Srbiju!
Foto: screenshot Pink tv

DODIK O GLASANJU BIH ZA ČLANSTVO TZV. KOSOVA U SAVET EVROPE: Muslimani bi da rastaču Srbiju!

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da je uzdržano glasanje Bosne i Hercegovine o članstvu tzv. "Kosova" u Savetu Evrope dokaz da je BiH zemlja koja nema nikakvog smisla.

On je istakao da BiH nije priznala Kosovo i Metohiju kao samostalnu državu i da nema nikave odnose sa vlastima u Prištini, a da su oni iz Republike Srpske rekli da će u tim pitanjima pratiti Srbiju.

„Muslimani bi da rastaču Srbiju“, rekao je Dodik za Radio-televiziju Srbije.

On je pitao šta je sporno kada se govori o velikoj Srbiji i ocenio da je reč o paranoji onih koji vide problem u velikoj Srbiji.

„Ja želim da Srbija bude i velika i jaka i nadam se da će se jednog dana srpski narod na ovim prostorima ujediniti“, kazao je Dodik.

On je istakao da BiH nikada nije imala šanse na uspeh, da se gura priča o centralizaciji države, a da je za ljude iz Republike Srpske BiH nametnuta ljuštura i da oni žele da žive sa Srbijom.

Dodik je rekao da BiH nije država, već zajednica dva entiteta, i istakao da je imovina sada ključno pitanje i da predstavnici iz Republike Srpske neće ići u državni parlament da o tome raspravljaju.

On je poručio da će Republika Srpska biti samostalna država i da će to ostvariti u miru i naveo da su priče o ratu besmislene, jer će jednog dana parlament doneti odluku o samostalnosti Republike Srpske.

„Zašto bismo mi Srbi bežali od termina velika Srbija. Srpski svet nije po definiciji ratni svet, to je Novak Đoković, to je i Emir Kusturica, a ne samo puške i tenkovi. Zašto je neko protiv toga da Srbija bude velika i snažna“, pitao je Dodik.

Kurir.rs/RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track