OSUĐENA ZBOG ZLOČINA KOJI JE ŠOKIRAO BOSNU! Sestrića ubila letvom zbog telefona, poznaniku cepanicom polomila vilicu i nos
Foto: Avaz.ba

Zatvor

OSUĐENA ZBOG ZLOČINA KOJI JE ŠOKIRAO BOSNU! Sestrića ubila letvom zbog telefona, poznaniku cepanicom polomila vilicu i nos

Bosna i Hercegovina -

Kantonalni sud u Zenici osudio je Vasviju Mehić (45) iz Maglaja na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od osam godina zbog ubistva njenog sestrića E. J., kojeg je pijana tukla letvom, te zbog pokušaja ubistva poznanika N. S. kojem je nanela povrede cepanicom.

Kako je saopšteno, osim zatvorske kazne, izrečena joj je i mera obaveznog psihijatrijskog lečenja koja će trajati sve dok postoje razlozi za to, a najduže do isteka izdržavanja kazne zatvora.

Prema optužnici koju je protiv nje podiglo Kantonalno tužilaštvo ZDK, a potvrdio zenički Kantonalni sud, ona je sestrića izudarala letvom po glavi 8. augusta 2022. godine u jutarnjim satima u Misurićima kod Maglaja.

– U napuštenom pomoćnom objektu vlasništvo S. A. sa svojim sestrićem E. J. je konzumirala alkohol. Nakon što je došlo do međusobne prepirke i rasprave zbog toga što je E. J. uzeo njen mobilni telefon i nije hteo da ga vrati, u nameri da ga usmrti, fizički ga je napala letvom dužine oko 70 centimetara – navodi se u optužnici.

Kako se dalje navodi, udarila ga je najmanje četiri puta u glavu, svesna da ga na taj način može usmrtiti, što je, kako se tvrdi u optužnici, i htela.

– E.J. je zadobio teške povrede od kojih je nekoliko dana kasnije preminuo – navodi se u optužnici.

Optužena je nakon toga otišla i vratila se u večernjim satima sa Z. A. na lice mesta, te je pozvala Hitnu pomoć i policiju, piše Faktor.

– E. J. je prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica, gde je tri dana kasnije preminuo – dodaje se u optužnici.

Zenica, bolnica
foto: Avaz.ba

Takođe, optužnica je tereti da je 7. decembra prošle godine u Starom Gradu u Maglaju pokušala ubiti N. S.

U optužnici se navodi da je bila kod njega u kući i da su pili, te je došlo do međusobne prepirke i rasprave.

– N. S. joj je predložio da imaju seksualni odnos, što je ona odbila. Povukao je prema krevetu da legne pored njega. Ona je u nameri da ga ubije uzela cepanicu dužine 40 centimetara i udarila ga devet puta u glavu i grudi. Bila je svesna da ga ovi udarci mogu usmrtiti, što je i htela, pa mu je na taj način nanela teške telesne povrede – ističe se u optužnici.

Dodaje se da mu je cepanicom polomila vilicu, jagodičnu kost i nos, nakon čega je pozvala Hitnu pomoć i policiju.

Presuda je nepravosnažna i na nju je dozvoljena žalba Vrhovnom sudu FBiH.

Kurir.rs/Srpska info

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja