PRETIO DA ĆE U SVOJOJ SREDNJOJ ŠKOLI PONOVITI MASAKR IZ BEOGRADA: Uvažen zahtev Tužilaštva, mladiću iz Bihaća određen pritvor
Foto: Shutterstock

izazvao uznemirenje javnosti

PRETIO DA ĆE U SVOJOJ SREDNJOJ ŠKOLI PONOVITI MASAKR IZ BEOGRADA: Uvažen zahtev Tužilaštva, mladiću iz Bihaća određen pritvor

Bosna i Hercegovina -

Opštnski sud u Bihaću uvažio je zahtev Tužilaštva USK i odredio jednomesečni pritvor za Ajdina Zulića (18), pošto je u objavi na društvenim mrežama zapretio da će ponoviti scenario koji se dogodio u Beogradu, te ubiti učenike i radnike u Mešovitoj srednjoj školi koju je ranije pohađao.

- Mi smo tražili određivanje pritvora zbog opasnosti od ponavljanja dela i sud je prihvatio zahtev Tužilaštva USK. U ovome slučaju govorimo o ugrožavanju opšte sigurnosti i pretnjama po živote ljudi – kazao je kantonalni tužilac, Ivan Macura.

Podsetimo da je Zulić, neposredno posle masakra koji se dogodio u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu na društvenoj mreži Instagram objavio post u kojem je najavio kako će počiniti ubistvo učenika u nastavnika u pomenutoj bihaćkoj školi.

Bihać, poruka
foto: Printscreen

Objava se velikom brzinom proširila društvenim mrežama i izazvala uznemirenje javnosti, pa je odmah reagovalo i rukovodstvo škole te slučaj prijavilo policiji koja je Zulića potom privela.

Nešto kasnije, na mladićevom Instagram profilu pojavila se objava u kojoj se izvinio i naveo kako nije mislio ozbiljno, pišu Nezavisne novine.

Inače, zanimljivo je kako je ovaj mladić u oktobru prošle godine, takođe na društvenim mrežama, objavio kako je silovao jednu djevojčicu.

Obzirom da je tada bio maloletan, tužilac je obustavio istragu u tom slučaju.

Inače, istragu o njegovoj poslednjoj objavi preuzeli su pripadnici Federalne uprave policije, obzirom da je majka mladića zaposlena kao službenica u administraciji MUP USK.

(Kurir.rs/Srpska.info)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track