VANREDNO STANJE U BIHAĆU, NOVOM GRADU I BOSANSKOJ KRUPI: Vodostaji Une i Sane u porastu, deo puteva zatvoren, voda ulazi u kuće
Foto: Printscreen RTRS

elementarna nepogoda

VANREDNO STANJE U BIHAĆU, NOVOM GRADU I BOSANSKOJ KRUPI: Vodostaji Une i Sane u porastu, deo puteva zatvoren, voda ulazi u kuće

Bosna i Hercegovina -

Štab civilne zaštite Grada Bihaća doneo je Odluku o proglašenju stanja elementarne nepogode na području Grada Bihaća.

Informacije sa terena razmatrane su na sednici Štaba Civilne zaštite Grada Bihaća. Utvrđeno je da u Gradu Bihaću nije bilo stradalih i povređenih usljed poplava.

„Jedinica CZ za spasavanje na vodi i pod vodom, uz pomoć Crvenog krsta Grada Bihaća i organizacije Pomozi.ba, dopremila je hranu i vodu za piće stanovnicima naselja Klisa, kojima su prekinute putne komunikacije, tokom celog dana“, saopštila je Civilna zaštita.

Istaknuto je da je uspostavljena putna komunikacija između Kulen Vakufa i Martin Broda, koja je bila u prekidu.

"Trenutno je deo magistralnog puta u naselju Kostela zatvoren za saobraćaj. Regulaciju saobraćaja na svim putevima visokog rizika sprovode pripadnici MUP-a USK. Jedinica za čistoću CZ u JKP Komrad kontinuirano radi na punjenju džakova peska“, navodi se.

Na području opšine Bosanski Novi jutros je proglašeno stanje elementarne nepogode usled visokog vodostaja reke Une.

Zbog visokog vodostaja rijeka Une i Sane u gornjim tokovima, Opštinski štab za vanredne situacije doneo je odluku da se obustavlja nastava u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji opštine Novi Grad. Javna ustanova Dječiji vrtić "Pčelica Maja" takođe neće raditi.

Zbog izlivanja vode evakuisano je 18 osoba, saopštio je opštinski Štab za vanredne situacije.

Zbog izlivanja reke Une na magistralni put M-14 na izlazu iz Kostaјnice prema Bosanskoj Dubici, u ulici Ranka Šipke, saobraćaј јe potpuno obustavljen za putnička vozila, javila je Kostajnica.com.

Na magistralnom putu M-14 Bosanska Dubica - Kostaјnica, u mestu Špillja saobraćaј јe potpuno obustavljen za putnička vozila i preusmeren preko mesta Veriјa dok teretna vozila saobraćaјu otežano.

Vodostaj reke Une jutros u 6 sati iznosio je 486 cm i ima tendenciju usporenog rasta.

Bosanska Krupa: Proglašeno stanje prirodne nesreće od poplava

Na području grada Bosanska Krupa poplavljen je veliki broj stambenih i pomoćnih objekata, kao i putne komunikacije.

Najveći vodostaj koji je izmeren u decembru bio je 336 centimetara, a s obzirom na tendecije rasta vodostaja, te najavljenih padavina u toku današnjeg dana i u narednim danima, očekuje se da bi vodostaj mogao dostići i više od 350 centimetara, navodi se u objavi.

(Kurir.rs/Klix.ba/RTRS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track