OSNOVCI NA EKSKURZIJI ZAVRŠILI NA INFUZIJAMA: Više učenika iz Sarajeva žalilo se na stomačni virus, ali se sumnja i na trovanje
Foto: Shutterstock

Neum

OSNOVCI NA EKSKURZIJI ZAVRŠILI NA INFUZIJAMA: Više učenika iz Sarajeva žalilo se na stomačni virus, ali se sumnja i na trovanje

Bosna i Hercegovina -

Veći broj učenika Osnovne škole "Musa Ćazim Ćatić" iz Sarajeva i Osnovnih škola Vareš i Majdan požalio se na stomačne probleme, a mnogi su morali da dobiju i pomoć doktora tokom ekskurzije u Neumu.

Redakciji Klix požalilo se više roditelja, poručivši da su morali dolaziti po decu da ih voze nazad u Sarajevo i druga mesta.

– Učenici 9. razreda Osnovne škole “Musa Ćazim Ćatić” su bili na ekskurziji u Neumu. Već drugu noć su učenici počeli da povraćaju i osećaju se loše. Treći dan par učenika je završilo na infuziji u ambulanti u Neumu dok je i drugima bilo loše. Roditelji su morali dolaziti po decu da ih voze nazad u Sarajevo – rečeno je.

Poručeno je da je tokom treće noći, samo još više dece dobijalo temperaturu i povraćalo.

– Razrednim nastavnicima isto nije bilo dobro. Učenici devetog razreda iz Osnovnih škola Vareš i Majdan su se našli u istoj situaciji tokom drugog dana ekskurzije. Rečeno je da je to samo neki stomačni virus, ali se sumnja i na trovanje. Deca su se kući vratila u kritičnom stanju gde je značajan broj njih bio na infuziji i u Sarajevu. Više od 60 odsto učenika je u veoma lošem stanju te se malo njih pojavilo danas na nastavi - rečeno je.

Direktorka Osnovne škole Vareš navela je da su se učenici vratili kući u sredu poslepodne.

– U utorak je dvoje dece počelo povraćati, popodne se tokom dana još dvoje javilo i mi smo decu uputili u Dom zdravlja u Neumu da bi uključili ili isključili to trovanje hranom. Pregledala ih je doktorka i rekla da je virusna infekcija te im je uključila lekove. Tu noć se još pojavilo dece sa mučninom. Nakon lekova, već je određenom broju dece bilo bolje – navela je.

Kako je istakla, deca su posle prijave konstatno bila pod nadzorom.

– Ujutro kad su ustali, već im je dosta bilo bolje. Jednoj djevojčici je bilo muka, ali nije povraćala. To je ujedno i bio zadnji dan, pre polaska kući u Vareš – rekla je.

Istakla je da su roditelji bili upoznati sa svim dešavanjima.

– Kada smo došli nazad, znam da su roditelji odveli decu na pregled u Dom zdravlja Vareš, a ja sam juče tražila njihovo mišljenje. Rečeno mi je da je najvjerovatnije stomačni virus. Jutros sam poslala dopis da mi se obrate pismeno, pa što oni kažu, mi ćemo roditelje uputiti šta dalje mogu činiti. Mi smo zakazali roditeljski sastanak povodom novonastale situacije – rekla je direktorka.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track