POZNATI KRIMINALAC IZ SARAJEVA TEŠKO RANJEN U SUKOBU SA ALBANSKOM MAFIJOM: Izašao iz zatvora, upucan sa 7 metaka, bori se za život
Foto: Printscreen/Facebook, Shutterstock, Ilustracija

obračun

POZNATI KRIMINALAC IZ SARAJEVA TEŠKO RANJEN U SUKOBU SA ALBANSKOM MAFIJOM: Izašao iz zatvora, upucan sa 7 metaka, bori se za život

Bosna i Hercegovina -

Emir Porobić, poznati kriminalac iz Sarajeva, nalazi se u teškom stanju nakon što je upucan tokom sukoba sa pripadnicima albanske mafije u Belgiji.

Avaz nezvanično prenosi da je Porobić nakon izlaska iz zatvora u Sarajevu otišao u Belgiju gde ima rodbinu, međutim, tamo se navodno zamerio kriminalcima poreklom iz Albanije.

Porobić je tokom obračuna izrešetan sa sedam hitaca iz oružja većeg kalibra, tri su ga pogodila u stomak, a nakon ranjavanja prebačen je u bolnicu gde je hitno operisan.

Emir Porobić, Belgija
foto: Printscreen/Facebook

Pucnjava se navodno dogodila sredinom maja.

Porobić je ranije punio stupce crne hronike zbog brojnih pljački stanova po Sarajevu odnosno nasilničkog ponašanja i pucnjava. Poznat je i po tome što je prijavio dvojicu službenika Opštinskog suda u Sarajevu za malverzacije u vezi s odlaganjem izdržavanja kazni zatvora.

U žižu javnosti je došao i 2018. godine zbog bega sa psihijatrije u Sarajevu gde je napao medicinskog tehničara. Porobić je tokom 2021. godine u KPZ-u Sarajevo izdržavao kaznu zatvora za više krivičnih dela. Avaz saznaje da je bio uzoran i miran osuđenik i da je otišao u Belgiju čim je izdržao kaznu.

Pojavila se i informacija da je Porobić podlegao povredama, ali policijske agencije u BiH, kako navodi Avaz, nisu zvanično obaveštene.

(Kurir.rs/Avaz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track