"NE DAJU MI DA UĐEM U BIH JER SAM PRETNJA PO JAVNO ZDRAVLJE?!" Jović: Sulud paradoks, "lupe" vam zabranu i tu STAJE SVE (VIDEO)
Nikola Jović o zabrani ulaska u BiH, Foto: Kurir Televizija, Shutterstock

kurir tv

"NE DAJU MI DA UĐEM U BIH JER SAM PRETNJA PO JAVNO ZDRAVLJE?!" Jović: Sulud paradoks, "lupe" vam zabranu i tu STAJE SVE (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Nikola Jović, novinar i politikolog, gost jutarnjeg programa, našao se u situaciji da mu je zabranjen ulazak u Bosnu i Hercegovinu jer "predstavlja pretnju po bezbednost javni red i mir, javno zdravlje i po međunarodne odnose BiH".

Nikola Jović
foto: Kurir tv

Za gledaoce Kurir televizije ispričao je kako je do toga došlo, osvrnuvši se na zabranu ulaska u Hrvatsku novinaru Danijelu Simiću.

- Trebalo je da uđem u Republiku Srpsku, išao sam na sahranu baki, gde su me vratili sa graničnog prelaza Gradiška uz obaveštenje koje ste pročitali. Policajac mi je u internom razgovoru, nakon izdavanja tog papira, rekao da su izdali više takvih rešenja gde su svakoga ko je bio povezan sa Rusijom, ili se bavio ratom u Ukrajini da je njemu zabranjen ulaz u BiH. Pobunio sam se, pisao žalbu i u komunikaciji sa vlastima u Sarajevu, našao sam na potpuno nerazumevanje, iako sam naglasio da ne mogu ni na koji način da budem pretnja - rekao je Jović.

06:07

ZABRANJENO MU DA ULAZI U DRŽAVU, JER JE PRETNJA PO JAVNO ZDRAVLJE BIH?! Jović: Sulud paradoks, lupe vam zabranu i tu STAJE SVE

Paradoksom je nazvao svoju situaciju i onu koju je doživeo ratni reporter Simić.

- Mislim, zamislite to, vi novinaru iz Srbije zabranite ulazak u Hrvatsku, jer je nepovoljno izveštavao iz Ukrajine. Banalna situacija. Ja sam, analizirajući neke događaje, uvideo da su te zabrane usledile, nakon promocije moje knjige koje se bave rusko-ukrajinskom tematikom - rekao je Jović.

Pored njegovog slučaja naveo je i slučaj prijatelja iz Francuske kome je zabranjen ulazak na KiM, i takođe je na crnoj listi na "Kosovu".

- Nadam se da će nam biti ukinuta zabrana. Pored slučaja gospodina Simića, na primer imali smo situaciji na KiM, gde sam imao iskustva da je jednom mom prijatelju iz Francuske zabranjen ulazak koji je tamo išao povodom humanitarnog rada. Kada vam "lupe" zabranu, tu staje svaka priča - rekao je Jović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

40:13

USIJANJE DANA 12.08.2021. ČEDOMIR ANTIĆ, BRANKO LUKIĆ: SAJBER LOV NA SRBE ZBOG SREBRENICE!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track