ŠMIT: Ne plašim se Dodikovih pretnji, posetiću Banjaluku
Foto: EPA / Fehim Demir, Beta/ Dario Pignatelli

ŠMIT: Ne plašim se Dodikovih pretnji, posetiću Banjaluku

Bosna i Hercegovina -

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Kristijan Šmit izjavio je danas da se ne plaši pretnji predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i da će posetiti Banjaluku. Šmit je rekao da se „ne oseća kao kukavica i slabić" što juče nije otišao u Banjulku, već da je „ispao mudriji“ od Dodika.

„Bile su postavljene barikade da bi se sprečio moj dolazak. Zbog čega su bile zatvorene neke ulice? Muzički festival je tek u petak. Ili se danima za to spremaju ili su pokušali da spreče moj dolazak“, naveo je Šmit za regionalnu N1 televiziju.

Prema njegovim rečima, ako se zamisli situacija da se desi napad na njega pred kamerama i da mu se silom sprečava ulazak u neku od entitetskih institucija, tome se, osim u Banjaluci i, možda, Moskvi, ne bi radovao niko u Evropi.

„Imali biste situaciju koja bi izazvala krizne sastanke i ova zemlja bi bila dalje od Evrope. Ja sam mudro delovao“, ocenio je Šmit.

Dodao je da će „sigurno doći u Banjaluku“, ali nije precizirao kada će se to desiti.

„Ja ću svoje obaveze izvršiti i mnogi će se začuditi kako će to izgledati. Kad bih se plašio da odem u deo zemlje koja je kandidat za EU zato što mi neko preti, onda nešto ne bi bilo uredu sa mnom“, rekao je visoki predstavnik u BiH.

Kurir.rs/N1

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track