AVGANISTANCI UHAPŠENI KOD BIHAĆA: Pljačkali i silovali druge migrante?
Foto: Avaz.ba

AKcija policije Unsko-sanskog kantona

AVGANISTANCI UHAPŠENI KOD BIHAĆA: Pljačkali i silovali druge migrante?

Bosna i Hercegovina -

Policija u Bihaću uhapsila je dvojicu državljana Avganistana koje sumnjiči da su pripadnici organizirane kriminalne grupe uključene u razbojništva, silovanja i nelegalno posedovanje oružja, potvrdilo je u sredu Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Hrvatski sajt Indeks navodi da je u tom delu BiH značajno povećan priliv ilegalnih migranata. kojima pripadaju i dvojica uhapšenih Avganistanaca.

Portparol policije Ale Šiljdedić kazao je lokalnim medijima da je za tom dvojicom kao i za drugim pripadnicima iste kriminalne grupe tragano već duže vreme.

- Oni su vršili krivična dela na štetu drugih migranata, uglavnom u pograničnom području s Republikom Hrvatskom, na prostoru Bihaća i Velike Kladuše. Radi se o više različitih krivičnih dela kao što su silovanje, provale, razbojništva, nedopušteno držanje oružja i ostalo - kazao je Šiljdedić.

Navodi se da je Unsko-sanska županija nakon zatišja prouzrokovanog pandemijom koronavirusa ponovo postala prostor u koji pristiže sve veći broj ilegalnih migranata koji pokušavaju da se domognu Hrvatske, ali lokalne vlasti tvrde da je taj problem i dalje pod nadzorom.

(Kurir.rs/Index.hr, Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track