DODIK UDARIO PO AMERIČKOM AMBASADORU: Marfi je obični smutljivac, lažov i manipulant
Foto: Printscreen/RTS

DODIK UDARIO PO AMERIČKOM AMBASADORU: Marfi je obični smutljivac, lažov i manipulant

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je ambasador SAD u BiH Majk Marfi "običan smutljivac, lažov i manipulant".

On je kazao da, otkako su SAD uspostavile diplomatsko predstavništvo u BiH, „nikada nisu poslale goreg ambasadora od aktuelnog Majkla Marfija“ i dodao da „i diplomate drugih zemalja misle isto što predsednik RS javno govori“.

„Marfi je obični smutljivac, lažov i manipulant. Kaže da se ne oseća ugroženim od građana Republike Srpske, što niko nije ni tvrdio. Ali, istina je da su građani Republike Srpske ugroženi njegovim delovanjem u BiH“, kazao je Dodik za novinsku agenciju Srna.

Upitan o izjavi Marfija da Dodik ne govori u ime svih stanovnika RS, Dodik je je odgovorio da će kao legalno birani predsednik RS i ubuduće iznositi političke stavove koji odražavaju većinsko raspoloženje u Republici Srpskoj, jer je većinski i biran.

„Što se tiče njegovog mišljenja da sam u problemima: probleme koji me navodno čekaju kreirao je upravo Marfi, pa je komično kad kaže da on u tome ne bi učestvovao. Nema više u čemu da učestvuje, sve je već uradio“, rekao je Dodik.

Rekao je da je američki ambasador iza optužnice Tužilaštva BiH protiv Dodika zbog neizvršavanje odluka visokog predstavnika, i da je Marfi „kreirao pravosudni cirkus, odredio izvođače, napisao i optužnicu i presudu“.

„Pored takvih ‘prijatelja’ šta će nam neprijatelj?“, pitao je Dodik.

Ambasador Marfi je juče u intervjuu za Banjaluka.net rekao da je Dodik „avatar pohlepe, a ne avatar srpskog naroda“.

Kurir.rs/Beta

Bonus video:

00:20

IZ HRVATSKE DOLAZE SRAMNI PODACI O ŽRTVAMA U JASENOVCU! Dodik: Komunistička vlast je onemogućila identifikaciju svih žrtava

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track