LOCIRAN PEDOFIL KOJI JE POBEGAO IZ SUDA U BANJALUCI: Potraga za monstrumom koji je napastvovao unuku trajala skoro 2 nedelje
Foto: Facebook

novi detalji

LOCIRAN PEDOFIL KOJI JE POBEGAO IZ SUDA U BANJALUCI: Potraga za monstrumom koji je napastvovao unuku trajala skoro 2 nedelje

Bosna i Hercegovina -

Osuđeni pedofil Ivica M. koji je pobegao iz prostorija Osnovnog suda u Banjaluci lociran je u Hrvatskoj!

Ivica M, koji je pobegao iz zgrade Osnovnog suda 7. novembra u Banjaluci nakon što mu je izrečena četvorogodišnja kazna zatvora za teško zlostavljanje unuke, lociran je na području Zagreba 15. i 16. novembra.

Istraga je pokazala da nakon presude nije bio vezan lisicama i da su ga sudski policajci bez nadzora ostavili u kancelariji. To je iskoristio i iskočio kroz prozor. Sudska policajka, koja je stajala na ulazu u sud, pokušala je da ga spreči, ali nije uspela.

Bekstvo je postalo predmet istrage koju sprovodi Uprava kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske. Zbog niza sumnjivih okolnosti ispituje se da li je bekstvo bilo planirano i da li je pedofil imao pomagače odnosno logističku podršku.

Mediji podsećaju da je nakon raspisivanja međunarodne poternice za njim u martu prošle godine, Interpol Zagreb dostavio obaveštenje da hrvatski državljanin, prema Ustavu Republike Hrvatske, ne može biti izručen drugoj državi, osim kad se mora izvršiti odluka o izručenju ili predaji, donesena u skladu s međunarodnim ugovorom ili pravnom stečevinom EU, te da su o međunarodnoj poternici obavestili Ministarstvo pravosuđa i uprave Republike Hrvatske.

Istaknuto je da je ukoliko se želi inicirati ustupanje krivičnog gonjenja ili preuzimanje eventualnog postupka izručenja, neophodno je da nadležni pravosudni organ iz BiH stupi u kontakt sa Ministarstvom prvosuđa i uprave Republike Hrvatske.

(Kurir.rs/RTRS)

Bonus video:

02:35

ZA ŠTA SE TERETI PEDOFIL KOJI JE TAKO DUGO BORAVIO SA DECOM U VRTIĆU U BOGOJEVU?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track