Najnovije vesti

MARIJA JE PRVA ŽENA SA TRANSPLANTIRANIM SRCEM KOJA JE RODILA BEBU U BIH Imala je samo 14 godina kada je prošla golgotu
Foto: Printscreen/Facebook

MARIJA JE PRVA ŽENA SA TRANSPLANTIRANIM SRCEM KOJA JE RODILA BEBU U BIH Imala je samo 14 godina kada je prošla golgotu

Bosna i Hercegovina -

Marija Jarak je prva žena u BiH s transplantiranim srcem koja je rodila. Tu vest je objavilo Udruženje dijaliziranih i transplantiranih bolesnika F BiH.

Marija je imala samo 14 godina kad je prošla svu golgotu ovog sveta. Tešku bolest, strepnje, muke i patnje. Zajedno sa njom je patila i njena porodica.

A onda je nečije "DA" omogućilo da Marija dobije novo srce i da krene u novi život. Transplantacija se dogodila u austrijskom Inzbruku pre 16 godina, a srce je stiglo iz Nemačke.

Nakon toga kreće običan tinejdžerski život. Srednja škola, fakultet, sve uspešno završeno. Nakon toga Marija je upoznala Marina koji je na kraju postao njen muž. Ono o čemu su maštali ona i njen Marin je beba. To, još samo taj cilj da ostvare.

Bilo je sigurno stresno pa donekle i rizično da se trudnoća dovede do kraja. Ipak, dogodilo se. Njihova velika ljubav je iznedrila ono što su oduvek želeli, bebu.

Mala Iva na svet je stigla 23. oktobra, to je za Mariju i Marina možda i najsrećniji dan u njihovim životima.

Marija Jarak, majka male Ive, objavila je i dirljivu poruku:

- Do trenutka kad sam saznala da te nosim ispod srca čekala sam dugih pet godina i osam meseci. Bog samo zna koliko sam te želela i volela dok si mi samo u mislima bila. Ispod srca sam te nosila sedam meseci. A onda si, devojčice moja, požurila da nas upoznaš, jer ti izgleda ne voliš čekati. Ipak, malo si više požurila pa si morala biti još 34 dana u bolnici. E to mi je čekanje najteže palo. Možda jer sam se onog dana, kad si se ti rodila, rodila i ja, tvoja mama. Hvala ti što si postala moj smisao. Hvala ti što si pokazala da si pravi mali borac, mala lavica. Hvala dragom Bogu što mi te poslao - napisala je Marija.

Kurir.rs/Nezavisne novine

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track