DOKTOR ACA SE BORI ZA ŽIVOT: Lekar koji prima pacijente prikačen na kiseonik hitno hospitalizovan HEROJ DIŠE UZ POMOĆ MAŠINE
Foto: Facebook

tuga

DOKTOR ACA SE BORI ZA ŽIVOT: Lekar koji prima pacijente prikačen na kiseonik hitno hospitalizovan HEROJ DIŠE UZ POMOĆ MAŠINE

Bosna i Hercegovina -

Zdravstveno stanje trebinjskog doktora Aleksandra Babića, koji pomaže pacijentima prikačen na kiseonik, naglo se pogoršalo, potvrđeno je za ATV u lokalnoj bolnici.

Čuveni doktor Aca smešten je na intenzivnu negu i priključen je na respirator.

- Doktor Babić se nalazi u teškom opštem stanju uzrokovanom upalom pluća i septičnim sokom. Trenutno je na mehaničkoj ventilaciji i maksimalnoj podršci vitalnim funkcijama. Ishod je neizvestan uprkos svim merama održavanja života - kaže za ATV doktorka Petra Paovica.

Aleksandar Babić
foto: privatna arhiva

Doktor Aleksandar Babić (47) iz Trebinja, podsetimo, boluje od cistične fibroze, ali svaki dan je herojski dolazio na posao i pomagao pacijentima. Babić je po ceo dan prikačen na kiseonik zbog bolesti koja mu je skroz uništila pluća.

Cistična fibroza, međutim, nije jedini problem doktora Babića jer ima Kartagenerov sindrom odnosno organi su mu smešteni naopako, srce je desno, a jetra levo...

Region se digao na noge nakon objave njegovog prijatelja i kolege Ivice Zdravkovića sa kojim je napisao knjigu o ultrazvuku.

- Samo tri su klinike na svetu gde možda ima leka za mene. Stvari dodatno komplikuje moj Kartagenerov sindrom - rekao je Babić u ispovesti za Kurir.

(Kurir.rs/Z.Ko/ATV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja