NOVI DETALJI PUCNJAVE NA FAĆA U SARAJEVU: Tvrdi da zna ko je pucao na njega! U sukobu je sa kartelom Keljmendi
Foto: Youtube/FACE HD TV/Avaz TV

NOVI DETALJI PUCNJAVE NA FAĆA U SARAJEVU: Tvrdi da zna ko je pucao na njega! U sukobu je sa kartelom Keljmendi

Bosna i Hercegovina -

Juče uveče u Sarajevu se dogodila pucnjava, a hici su ispaljeni na Amira Pašića, poznatijeg kao Faćo. Incident se desio u Paromlinskoj ulici u opštini Novo Sarajevo, a Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo izdalo je saopštenje povodom ovog događaja.

Prema informacijama iz policije, "u 21.20 sati primljena je prijava od strane lica P.A., koja je navela da je D.B., zajedno s još dva nepoznata lica, upotrebio vatreno oružje pištolj i ispalio između tri do pet metaka u pravcu Amira Pašića".

Na sreću, nije bilo povređenih.

Amir Pašić Faćo
foto: TikTok/amirfacopasic

Policijske snage su brzo reagovale na prijavu, potvrdile navode i na licu mesta pronašle tragove upotrebe vatrenog oružja. Takođe, zabeležena su oštećenja na tri vozila - mercedesu, reno kliju i sitroenu, koja su se našla na mestu događaja.

O celom slučaju obavešten je dežurni Kantonalni tužilac u Sarajevu, a uviđaj je izvršila uviđajna ekipa MUP-a Kantona Sarajevo. Policija je saopštila da nastavlja rad na dokumentovanju i pronalasku izvršioca opisanog krivičnog dela.

Zanimljivo je napomenuti da je Amir Pašić poznat po svojim svađama sa albanskim kartelom Keljimendi na društvenoj mreži TikTok. Optužuje ih da su odgovorni za smrt njegovog prijatelja, ratnog komandanta Ramiza Delalića, koji je bio jedan od najpoznatijih Sandžaklija u Sarajevu.

Amir Pašić Faćo, Elvis Keljmendi
foto: TikTok/amirfacopasic, Privatna Arhiva

Istraga je u toku, a očekuje se dalje praćenje situacije kako bi se razjasnili motivi i identitet izvršilaca ovog napada.

Podsećamo, Amir Pašić Faćo je od ranije poznat policiji. On je nedavno uhapšen jer je putem TikToka pretio Tinu Begtaševiću, sudiji Opštinskog suda u Sarajevu.

Kurir.rs/Sandžak danas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track