BOŠNJACI NA DAN SVETOG STEFANA SKINULI SRPSKU ZASTAVU SA CRKVE Oskrnavili hram na VELIKI PRAZNIK uz JEZIVU PORUKU (FOTO)
Foto: Foto: Printscreen

UŽAS

BOŠNJACI NA DAN SVETOG STEFANA SKINULI SRPSKU ZASTAVU SA CRKVE Oskrnavili hram na VELIKI PRAZNIK uz JEZIVU PORUKU (FOTO)

Bosna i Hercegovina -

Juče je širom Republike Srpske proslavljen Dan Srpske, praznik slobode i jedinstva srpskog naroda, rođendan najmlađe srpske države.

Praznik slave svi Srbi u regionu, proslavljen je u Srbiji, Crnoj Gori, iako u Crnoj Gori nije bilo zvaničnog obilježavanja, srpski narod je slavio Sv. Stefana i Dan Srpske. Srbi su slavili, ili pokušali da slave i izvan Repbulike Srpske, u Bosni i Hercegovini.

Zastava
foto: Foto: Printscreen

Međutim, u Konjicu je poručeno da u tom gradu nema mesta za Srbe, već samo za Bošnjake.

Zastava koja je bila okačena na pravoslavnoj srpskoj svetinji, nakon "okupljanja zabrinutih građana" je skinuta, jer ih "uznemirila".

Ovakve poruke koje su upućene Srbima i srpskom narodu, opasne su, iako bosanski zvaničnici pozivaju na "suživot" i međusobno uvažavanje.

(Kurir.rs/In4s/Preneo: A.N.)

Bonus video:

07:05

RUŠENJE CRKVE U KONJEVIĆ POLJU: Da li je morala da se sravni sa zemljom? Zašto se likuje i potpiruje verska i nacionalna mržnja?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track