LJUBIŠA SPASIO DVOJE DECE, ALI NIJE USPEO DA IZVUČE SUPRUGU I ĆERKU Nezapamćena tragedija na Palama: Umrle u istoj sobi
Foto: Nenad Kostić

LJUBIŠA SPASIO DVOJE DECE, ALI NIJE USPEO DA IZVUČE SUPRUGU I ĆERKU Nezapamćena tragedija na Palama: Umrle u istoj sobi

Bosna i Hercegovina -

Ljubiša Terzić uspeo je da dvoje dece izvuče kroz prozor iz vatrom zahvaćene kuće te evakuiše roditelje iz prizemlja, ali nažalost nije stigao da iz vatrene buktinje izvuče suprugu Jelenu i kćerku jer se požar veoma brzo razbuktao.

Požar je izbio nešto pre jedan čas iza ponoći, a Jelena je prva primetila vatru i obavestila supruga Ljubišu i pozvala vatrogasce.

- On je odmah krenuo da spasava decu i sve njih. Prvo je kroz prozor izvukao dvoje dece, a zatim je uspeo da roditelje izvede iz prizemlja. Tada je video da supruga i treće dete nisu izašli i odmah je krenuo po njih, ali nije uspeo da uđe jer je vatra zahvatila ceo sprat i sve ulaze kao i balkon. Goreo je stiropor u fasadi - rekao je izvor blizak istrazi.

Komandir Odeljenja vatrogasne jedinice sa Pala Goran Božić potvrdio je da su požaru izgoreli majka i dete i rekao da je vatra buknula u gluvo doba i požar nije primećen na vreme.

- Dobili smo informaciju kako je nastradala žena probudila supruga koji je uspeo da iznese dvoje dece, i evakuiše roditelje. Nažalost žena je ostala u kući sa trećim detetom i nije uspela da izađe. Njen suprug se pokušao da vrati po njih, ali nije uspeo da uđe jer je vatra se naglo rasplamsala – pojasnio je Božić.

Dodao je da su prijavu da gori kuća u Mokrom dobili u 00.50 časova i odmah poslali ekipu na teren.

- Otišlo je jedno vozilo vatrogasaca i na licu mestu zatečena je kuća zahvaćena požarom. Informisani da se u kući možda nalazi žena i dete. Kuća je bila sva u plamenu, goreo je ceo sprat i nije se moglo odmah ući - istakao je Božić.

Dodao je da su nakon 45 minuta požar lokalizovan i uspeli da uđu u kuću.

- Po ulasku smo u u dečijoj sobi su zatekli dva ugljenisana tela, jedno dečije, a drugo od majke. Ceo sprat je izgoreo kao i prizemlje u kojem samo jedan prostorija nije gorela, ali je unutra sve uništeno od toplote-rekao je Božić.

Istakao je da su vatru gasili od oko jedan čas iza ponoći pa sve do 3.45 časova.

Kurir.rs/Glas Srpske

Prenela M.M.C.

Bonus video:

00:09

Banjica požar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track